21 Eylül 2024 Cumartesi

Sedef Tersanesi'nde bir mühendiste Covid-19 çıktı

Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde çalışan bir mühendisin GATA'da yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Limter-İş Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Demiral, tersanelerde koronavirüs vakaları tespit edilmesine rağmen işçilerin çalıştırıldığını kaydetti.

İstanbul'un Tuzla İlçesinde bulunan Sedef Tersanesi'nde çalışan bir mühendisin GATA'da yapılan koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı.

Yüzlerce işçinin çalıştığı Sedef Tersanesi patronu, mühendisin Covid-19'un testinin pozitif çıkmasına rağmen işçileri çalıştırmaya devam ediyor. 

Konuya ilişkin ETHA'ya bilgi veren DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Demiral, tersanelerde koronavirüs vakaları tespit edilmesine rağmen işçilerin çalıştırıldığını kaydetti. "Sedef Tersanesi'nden bir mühendisin GATA'daki testi pozitif çıktı. Patron olayın üzerini örtüyor. Kalan işçiler risk altında. Yaşamak için tek yol grev" dedi.

Tuzla Tersanesi, Gemak Tersanesi, Kuzey Star Tersanesi ile Yalova'daki tersanelerde çalışan bazı işçilerde Covid-19 tespit edildiğini ifade eden Demiral, "Buna rağmen bu tersanelerde işçilerin hayatı hiçe sayılarak patronlar tarafından çalıştırılıyor" dedi.

Demiral son olarak "İşten atmaların yasaklanmasını, ücretli izin hakkının kullandırılmasını, borç ve faturaların, temel ihtiyaçların devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz" diye belirtti.

1 Nisan günü Sedef Tersanesi önünde "yaşamak için greve" çağrısı yaptıkları için  Limter-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır, SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, SGDF üyesi Can Papila, Birkan Polat, ESP İl Yöneticisi Vedat Çınar Altan gözaltına gözaltına alınmış ve sosyalistlere 6'şar bin lira para cezası verilerek, serbest bırakılmıştı.