22 Eylül 2024 Pazar

Sedef Tersanesi işçileri sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu

Covid-19 ile mücadele adı altında ilan edilen sokağa çıkma yasaklarına işçileri dahil etmeyen AKP iktidarı, Tuzla'da bulunan Sedef Tersanesi'ne sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonu işçileri çalıştırmak için "özel izin" aldı.

Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele adı altında hafta sonları 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta haftasonları sokağa çıkma yasağı ilan eden AKP iktidarı patronların kar hırsı uğruna yasak esnetiiyor.

Tuzla tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren Sedef Gemi İnşaatı A.Ş, işçilerin sokağa çıkma yasağı uygulanan 18-19 Nisan günlerinde çalışması için Tuzla Kaymakamlığı'ndan "özel izin" aldı.

Sedef Tersanesi patroları başvuru dilekçesinde "Sedef Gemi İnşaatı A.Ş'nin Tuzla ve Orhanlı tesislerinde yurt dışınaihraç edilmek üzere taahhütte bulunulmuş ticari gemilerin inaasına devam edilebilmesi ve sözleşmelerde yer alan sürelerde teslim edilebilmesi amacıyla 18-19 Nisan 2020 tarihlerinde tersanemizde çalışma yapılası planlanmaktadır. 18-19 Nisan 2020 tarihinde tesislerimizde çalışma yapabilmemiz için gerekli çalışma izninin verilmesini saygılarımızla arz ederiz" denildi.

Tuzla Kaymakamlığı yapılan başvuruyu kabul ederek, Sedef Tersanesinin 17 Nisan 2020 tarihi saat 24.00 ile 19 Nisan 2020 tarihi saat 24.00 arasındaki hafta soru sokağa çıkma yasağından muaf tutulduğunu belirtti.

Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sedef Tersanesi işçileri sokağa çıkma yasağından muaf tutuluyor. Ücretli izin hakkını tanımayan iktidar, patronlar istediği için sokağa çıkma yasağını işçiler için kaldırıyor" dedi.

Sedef Tersanesi dışında diğer tersane patronlarının da özel izinler aldığı öğrenildi.