2 Ekim 2024 Çarşamba

Savcılık yönetmen Kazım Öz'ün beraat kararını istinafa taşıdı

Yönetmen Kazım Öz hakkında "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davada verilen beraat kararı savcılıkça istinafa taşındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yönetmen Kazım Öz hakkında verdiği beraat kararını istinafa taşıdı.

Yönetmen Öz, hakkında "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istenen davada 1 Eylül 2020'de beraat etmişti.

Savcılığın istinaf başvurusunun ardından, Köz Film'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"2010 yılında Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Siyaset Akademisi'ne ve 2013 yılında Gezi Direnişine katılmakla suçlanan ve 1 Eylül'de beraat eden Yönetmen Kazım Öz hakkında Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı.

"Kararda, iddianamede sunulan her bir delil tartışılarak hiçbirinin inandırıcılığı olmadığı, Kazım Öz'ün 'örgüt üyesi' olduğunu gösterir herhangi bir tespitin yapılamadığı belirtildi.

"Savcılık makamı ise beraat kararına karşı istinaf başvurusunda bulundu. Toplam dört klasörden oluşan dava dosyasına bir paragraftan ibaret bir istinaf dilekçesi sunan savcı, 12 sayfalık beraat kararının gerekçesine hiç değinmeksizin, iddianameyi kısaca özetlemekle yetinerek kararın bozulmasını talep etti."