16 Eylül 2024 Pazartesi

'Savaşa ve tecride karşı alanlarda olalım'

DEM Parti İzmir İl Örgütü, 1 Eylül'de halkları "Savaşa ve işgale karşı barışı, tecride karşı özgürlüğü haykıralım" şiarıyla alanlarda olmaya çağırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM Parti) İzmir İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle "Savaşa ve işgale karşı barışı, tecride karşı özgürlüğü haykıralım" şiarıyla parti binasında açıklama yaptı.

Açıklamaya, DEM Parti İzmir milletvekilleri Burcugül Çubuk, İbrahim Akın ile çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Savaşa dur demek için 1 Eylül'de alanlarda olacaklarını belirten DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanı Zehra Vezan Karabulut, AKP-MHP iktidarının Kürt halkına dönük savaş politikalarını sürdürdüğünü söyledi.

'FAŞİZME KARŞI BİRLEŞİK MÜCADELENİN TAM ZAMANI'
Karabulut, "Avrupa'da yükselen sağcılık, ırkçılık ve faşist dalga, aynı zamanda dalgakıranların olabileceğini de göstermişken şimdi birleşik mücadelenin tam zamanıdır. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Türkiye ve Kürdistan'da tecrit, savaş ve işgal politikalarını halklara dayatan faşist iktidara 'dur' demek için bir araya geleceğiz. 1 Eylül'de barış isteyen herkesi kentte yapılacak eyleme davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇUBUK: BARIŞI HALKLAR ÖRGÜTLEYECEK
Savaşın yükselişte olduğu bu dönemde barışa ihtiyaç olduğunu vurgulayan DEM Parti milletvekili Burcugül Çubuk, "Halklar barış istedikçe AKP-MHP iktidarı da savaşı büyütüyor. Savaşa karşı halklar barışı örgütleyecek. Çünkü barışa en çok bizlerin ihtiyacı var. O nedenle savaşa karşı barışı örgütlemek zorundayız. Savaşla iktidarda duranlara karşı halkların barışını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

DEM Parti milletvekili İbrahim Akın ise, "Her yerde savaş tamtamları çalıyor. Dünya halklarını yeni bir cendereye sokuyorlar. Yürütülen savaş politikalarıyla halklar yoksulluk, açlık ve geleceksiz bırakılıyor. Savaşa karşı çıkıyoruz. 1 Eylül bu anlamda çok anlamlı oluyor" dedi.