4 Ekim 2024 Cuma

'SARS CoV-2 Beyazıt'ta bulaşmıyor, Kadıköy'de mi bulaşıyor?'

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu, virüsün bulaşma riski gerekçesiyle muhaliflere demokratik eylemlerinin  yasaklandığına dikkat çekti, yetkililere, "AKP kongrelerinde bulaşmayıp AKP karşıtı protestolarda bulaşan tehlikeli bir mutasyon mu tespit ettiniz?" sorusunu yöneltti. 

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu, Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerin sürdürdüğü direniş ve destek için yapılan protestoların pandemi/salgın gerekçesiyle yasaklanmasına ilişkin açıklama yaptı. 

İstanbul Emek, Barış Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Kadıköy Rıhtım'da yapılmak istenen açıklamanın da aynı gerekçeyle yasaklandığını ve kitleye polisin saldırdığını, kişilerin gözaltına alınırken darp edildiği ve gözaltı sırasında da işkencenin sürdüğü hatırlatıldığı açıklama, şöyle devam etti: 

"Oysa daha bir gün önce dinci gericiler ellerinde şeriat bayrakları ve 'cenk, cihat, şehadet!' sloganlarıyla Beyazıt Meydanı'nda basın açıklaması yapmışlardı. Ve gene daha bir gün önce AKP Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin kapalı salonlarda toplanan kongrelerine bağlanmış ve partililerine 'Salgına rağmen salonları tıklım tıklım doldurdunuz' diyerek teşekkür etmişti.

Soruyoruz; 'SARS CoV-2'de Beyazıt'ta bulaşmayıp Kadıköy'de bulaşan, kapalı salonlarda bulaşmayıp açık alanlarda bulaşan, AKP kongrelerinde bulaşmayıp AKP karşıtı protestolarda bulaşan tehlikeli bir mutasyon mu tespit ettiniz?

Uyarıyoruz; pandemiyle mücadeleyi baskı politikalarınıza, istibdat emellerinize alet etmeyin."