21 Eylül 2024 Cumartesi

Sarı Yelekliler'in lideri polis saldırısında gözünü kaybetti

Fransa'da Macron hükümetinin politikalarına karşı haftalardır eylemlerini sürdüren Sarı Yelekliler'in liderlerinden Jerome Rodrigues, polis saldırısı sonucu gözünü kaybetti.
Fransa'da hayat pahalılığına ve Macron hükümetinin politikalarına karşı geçtiğimiz 11 haftadır eylemlerini sürdüren Sarı Yelekliler'in liderlerinden Jerome Rodrigues, bu Cumartesi düzenlenen eylemlerde gözüne isabet eden plastik mermiden gözünü kaybetti. 
 
Fransa polisi, Rodrigues'in bir gözünü yitirmesine neden olan olayın, plastik mermi olmadığını, Sarı Yelekliler liderinin yakınına düşen bir biber gazı kapsülünün yerden sekmesi sonucunda Rodrigues'in gözüne isabet ettiğini iddia ediyor.
 
AVUKATLAR: DOĞRUDAN NİŞAN ALDI
 
Jerome Rodrigues'in avukatları ise polisini iddialarının yersiz olduğunu ve müvekkillerine doğrudan nişan alındığını ve plastik mermi ile ateş açıldığını savunarak Paris emniyetini orantısız güç kullanmakla suçluyor.
 
Rodrigues'in avukatı Philippe de Veulle, BFM televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda, "Hayat boyu engelli olacak. Hem kendisi hem de ailesi için büyük bir trajedi" dedi.
 
Pazar günü LCI televizyon kanalının yayınına hastaneden bağlanan Rodrigues ise "Her şey çok hızlı gelişti. İki kez saldırıya uğradım. Ayağıma bir biber gazı kapsülü isabet etti. Plastik mermi de gözüme geldi. Macron, [Fransa İçişleri Bakanı Christophe] Castaner ve bana ateş açan polis memuru hakkında davacı olacağım. Ne olursa olsun pasifist duruşumu koruyacağım" diye konuştu.