5 Ekim 2024 Cumartesi

Saray'dan Anayasa Mahkemesi'ne HDP'ye kapatma talimatı

Erdoğan'ın İletişim Başkanı Altun, Saray'ın HDP'nin kapatılması yönündeki talimatını Anayasa Mahkemesi'ne iletti. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı İngilizce paylaşımda, "HDP'nin üst düzey yöneticileri ve sözcüleri, açıklamaları ve faaliyetleriyle, defaatle ve istikrarlı olarak PKK'nın siyasi kanadı olduklarını kanıtlamıştır" şeklindeki sözleriyle, Anayasa Mahkemesi'ne Saray'ın talimatını iletmiş oldu.

Yargıtay Başsavcılığı'nın aldığı talimatla Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurusunun ardından Saray'dan ilk açıklama Erdoğan'ın İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi.

Daha önce de HDP'yi kapatma tartışmalarına ilişkin ilk açıklamayı yapan Altun, "Adli sistemimizin adaleti tecelli ettireceğine inanıyoruz" sözleriyle HDP'nin kapatılması gerektiğini yineledi.

Altun'un sosyal medya hesabı üzerinden HDP'nin kapatılmasına ilişkin paylaşımını İngilizce yapması dikkat çekti.

Altun, paylaşımında "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, bugün Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak, HDP'nin kapatılmasını talep etmiştir" dedi ve HDP'nin PKK ile 'organik bağları' olduğunu iddia etti.

"HDP'nin üst düzey yöneticileri ve sözcüleri, açıklamaları ve faaliyetleriyle, defaatle ve istikrarlı olarak PKK'nın siyasi kanadı olduklarını kanıtlamıştır" şeklindeki sözleriyle Altun, Anayasa Mahkemesi'ne Saray'ın talimatını iletmiş oldu.

Yargıya talimat veren Altun'un "Herkesi bağımsız Türk yargısına saygı göstermeye davet ediyor, adli sistemimizin adaleti tecelli ettireceğine inanıyoruz" şeklindeki sözleri ise dikkat çekici oldu.