22 Eylül 2024 Pazar

Saray medyası tutsaklarla dayanışma etkinliğinden rahatsız oldu

Tutsaklarla dayanışmak için Almanya'da gerçekleşen 3. Dayanışma Festivali'ni hazmedemeyen saray medyası festival için "Türkiye karşıtı alçak bir provokasyon" diye hedef gösterdi. Akıl almaz iddialarını sürdüren Anadolu Ajansı, Yeni Şafak ve Sabah, Türk devletinin faşist politikalarının üstünü örtmek için gerçekleri anlatan ve mücadele çağrısı yapan konuşmacıları da "iftira atmakla" itham etti.

Sarayın kalemşörlüğünü üstlenen Yeni Şafak, Sabah ve Anadolu Ajansı, Almanya'nın Köln kentinde gerçekleşen 3. Dayanışma Festivali'ni (Festival der Solidarität) hedef aldı.

FESTİVAL ÜÇ GÜN SÜRDÜ
Kulturbunker'de Cengiz Yazgı'nın konseriyle başlayan festivalde Hamide Akbayır ve Naciye Alpay, düzenledikleri festivalin amacını aktardı. Üç gün süren festivalde Adil Okay'ın ve "Görülmüştür"ün "50 Mahpus-50 Fotografçı" isimli resim sergisi düzenlendi.

Festivalde yine Ressam Ali Zülfikar ise "Bravehearts" isimli fotoğrafı sergilendi.

Tutsak gazeteci Nedim Türfent'in yazılarının ve şiirlerinin yer aldığı "über Mauern" isimli kitabın da tanıtımının gerçekleştiği festivalde, 2021 yılında verilen yurtdışı yasağı nedeniyle ülkesine dönemeyen Ren-Westfalya Milletvekilli Hamide Akbayır'ın oğlu Merdan Akbayır hazırladığı tiyatro oyunu sergiledi.

Festival pazar günü Dilvan Roni'nin müzik dinletisi ile sona erdi.

SARAYIN KALEMŞÖRLERİ RAHATSIZ OLDU
Saray medyası ile AKP-MHP faşist iktidarının düşmanlık hukuku uyguladığı tutsaklarla dayanışmak için düzenlenen festivalden rahatsız oldu. Festivalin amacının "Terör yuvası Almanya'da Türkiye karşıtı alçak bir provokasyona daha imza at"mak olduğunu iddia etti.

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI HEDEF ALINDI
Akıl almaz iddialarını sürdüren Anadolu Ajansı, Yeni Şafak ve Sabah, festivale katılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı da hedef gösterdi. Türk devletinin gerçekleştirdiği katliam ve soykırım politikalarının üstünü örtme görevini üstlenen saray medyası, konuşma yapanları "Türkiye'yi suçlamakla" itham etti.