19 Eylül 2024 Perşembe

Samsung işçileri grevlerini 'süresiz' uzatıyor

Samsung'da çalışan 6 bin 500'den fazla işçi grevlerini "süresiz" uzatma kararı aldı.

Güney Kore'nin teknoloji devi Samsung'da çalışan işçiler daha iyi bir ücret için başlattıkları 3 günlük grevlerini "süresiz" olarak uzatma kararı aldı.

Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU) tarafından yapılan açıklamada, 8 Temmuz'da başlayan grev boyunca şirketin işçilerle herhangi bir diyaloğa girmediği belirtildi. Açıklamada, normalde grevin 5 güne uzatılacağı ancak Samsung tarafından sorunun çözümüne ilişkin bir girişim olmadığı için planın değiştirildiği vurgulandı.

Ücret, ek ikramiye ve izin sistemi gibi konularda iyileştirme talebiyle başlatılan grevin "süresiz" uzatıldığı aktarılan açıklamada, şirket müzakere masasına gelene kadar greve devam edileceği bildirildi.

Samsung ise grev nedeniyle üretimde herhangi aksama olmadığı açıklaması yaptı.

Güney Kore'de 8 Temmuz'da, Samsung'un 13 Haziran'da başlayan ve yaklaşık 2 hafta süren görüşmelerde işçilerin taleplerini kabul etmemesi üzerine NSEU grev kararı almıştı. İş bırakan işçiler şirketin Hwaseong bölgesindeki binasının girişinde eylem düzenlemiş, eyleme 6 bin 540 kişi katılmıştı. 30 bin üyeye sahip NSEU'nun, Samsung'un 125 bin kişilik iş gücünün yüzde 24'ünü oluşturduğu belirtiliyor.