21 Eylül 2024 Cumartesi

Şam hükümeti yardımların kabulünde ayrımcılık yapıyor

Şam hükümeti, depremin büyük yıkım yarattığı Halep, Lazkiye, Hama ve İdlip'i afet bölgesi ilan ederken, halka ulaştırılmak istenen yardımların kabulünde ayrımcılık yapıyor. Suriye Dışişleri Bakanı Dr. Mikdad, acil yadım çağrısı yaparken, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin yardım tırları günlerdir sınırda bekletilerek geçişi engelleniyor.

Suriye Bakanlar Kurulu Başkanlığı, depremden etkilenen Halep, Lazkiye, Hama ve İdlib'in afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Dr. Faysal Mikdad da, depremden etkilenen halkın tamamına yardım ulaştırmak için her türlü kolaylığı sağlayacaklarını açıkladı, Birleşmiş Milletlere depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarına acilen yanıt vermek için daha fazla çaba gösterme çağrısında bulundu.

Mikdad'ın açıklamalarına rağmen yardımların kabulünde ayrımcılık yapılıyor. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin "İnsanlık için el ele" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, yakıt tankerleri sınırda bekletilerek halka ulaşması engellenirken, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Pakistan, Tunus'un da aralarında olduğu ülkelerden havayoluyla gelen yardımlar Şam ve Halep havaalanlarına ulaştı.

Özerk Yönetim, Faysal Mikdad'ın açıklamasından günler önce dayanışma kampanyası başlatmış, QSD'de enkaz altındakilerin kurtarılması çalışmalarına katılabileceklerini duyurmuştu.