4 Ekim 2024 Cuma

Salih Müslim: Türk devleti 13 esiri vahşice öldürdü

Garê zaferini Kürdistan halklarına ve gerillalara adayan PYD Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim, "Gerillaların elindeki esirler, uzun bir süre gerillaların elinde kaldı ve onlara hiçbir şey olmadı. Türk devleti saldırılarında onlara hiç acımadı ve 13 esiri vahşice öldürdü" dedi.

PYD Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim, işgalci Türk devletinin Garê'deki yenilgisine ilişkin konuştu.

Türk devletinin yenilgisini esirleri kullanarak gizlemeye çalıştığını belirten Müslim, "Hakikat bu değildir. Hakikat Başûr bölgesinde kalıcı olmak, orayı işgal etmek ve yok etmekti" dedi.

'GERİLLALARIN VE HALKIN 4 GÜN SÜREN DİRENİŞİ İŞGALCİLERİ YENİLGİYE UĞRATTI'
ANHA'ya konuşan Müslim, işgalci Türk devletinin Garê Dağı'na yönelik saldırısının geniş çaplı bir operasyon olduğunu ifade etti. Müslim, "İşgalci Türk devleti için büyük hazırlıklar yapıldı. İşgalcilerin Bağdat'ta yetkililerle görüştü. Savunma Bakanı, Yardımcısı ve komutanları bu saldırı için harekete geçti. Amaç Garê'nin tamamını işgal etmekti. Şüphesiz halkın ve gerillaların 4 gün süren direnişi işgalcilerin yenilgiye uğramasını sağladı. Yenilgilerin esirleri kullanarak gizlemeye çalışıyorlar. Ancak hakikat bu değildir. Hakikat Başûr bölgesinde kalıcı olmak, orayı işgal etmek ve yok etmekti. Bu da Türk devletinin hiçbir fırsatı kaçırmayıp Kürt halkını yok etme talepleri çerçevesinde yapıldı. Ancak halk ve gerillalar bu planları 4 günde boşa çıkardı. Sergilenen direniş eşsizdi" dedi.

'13 ESİRİ TÜRK DEVLETİ VAHŞİCE ÖLDÜRDÜ'
Bu saldırılarla Türk devletinin vahşi yüzünün bir kez daha ortaya çıktığını belirten Müslim, "Gerillaların elindeki esirler, uzun bir süre gerillaların elinde kaldı ve onlara hiçbir şey olmadı. Türk devleti saldırılarında onlara hiç acımadı ve 13 esiri vahşice öldürdü. Onlar Türk devletinin eliyle öldürüldü. İşgalciler gecenin geç saatlerinde gizlice operasyonu sonlandırdıklarını duyurdular" diye kaydetti.

'İŞGALCİLERİN BU YENİLGİSİ TÜRK DEVLETİNİN ÇÖKÜŞÜNÜN BAŞLANGICIDIR'
"DAİŞ'in Kobanê'deki yenilgisi nasıl ki tamamen bitirilmesinin başlangıcı olduysa, Türk devletinin Garê'deki yenilgisi de siyasi, diplomasi ve askeri olarak tamamen çöküşünün başlangıcı olacaktır. Umarım halkımız direnişi hiçbir zaman zayıflatmaz, aksine yükseltir. Önder Abdullah Öcalan'ın esir alınmasının yıl dönümü olan bu süreç, Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğün kavuşmasıyla sona erecektir" diyen Müslim, Garê zaferini gerillalara ve Kürdistan halklarına adadı.