18 Eylül 2024 Çarşamba

Saldırılara ilişkin Kongra Star'dan açıklama

İşgalci Türk devleti bugün Qamişlo kentine bağlı Enterîye mahallesinde bir araca dönük Silahlı İnsansız Hava Aracı ile (SİHA) saldırı düzenledi. Saldırıda Halide Mihemed Şerif ve 24 yaşındaki oğlu Hejar Ednan Süleyman yaşamını yitirdi. Saldırıya ilişkin Kongra Star Medine Şebap Kültür Merkezi önünde bir açıklama gerçekleştirdi.

İşgalci Türk devleti bugün Qamişlo kentine bağlı Enterîye mahallesinde bir araca dönük Silahlı İnsansız Hava Aracı ile (SİHA) ile saldırı düzenledi. Halide Mihemed Şerif ve 24 yaşındaki oğlu Hejar Ednan Süleyman yaşamını yitirdi.

Saldırıya ilişkin, Medine Şebap Kültür Merkezi önünde Kongra Star bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamayı Kongra Star sözcüsü Rihan Loqo gerçekleştirdi. Rihan Loqo, saldırıda yaşamını yitiren Halide Mihemed Şerif ve oğlu Hejar Ednan Süleyman şahsında devrim mücadelesinde ölümsüzleşenleri andı, "Özgür bir toplum gerçekleştirme sözünü şehitlere, kahramanlara yineliyoruz' dedi. İşgalci Türk devletinin SİHA saldırıları ile devrimin öncülerini hedef aldığını belirten Riham Loqo, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye topraklarında halkların özgür iradeleri, direnişi ve gücüyle bir toplum inşa edildiğini belirtti.

"Jin, jiyan, azadî" felsefesi etrafında birçok ulus, din her yaştan insan bu felsefe etrafında toplandığını belirten Riham Loqo, "Sadece Kuzey ve Doğu Suriye değil tüm Kürdistan, Ortadoğu ve dünyada direniş mücadele yükseliyor' ifadelerini kullandı. Riham Loqo mücadele, direniş ve örgütlülük ve bilinç düzeyi yükseldikçe devrimin kazanımlarına dönük saldırıların, katliamların arttığına işaret etti. Saldırıların tüm dünyanın gözü önünde yaşandığına dikkat çeken Loqo uluslararası devletlerin bu saldırılara sessiz kalarak destek verdiklerini söyledi.

Uluslararası güçlerin desteğine işaret olarak hava sahasının saldırılara karşı kapatılmamasını örnek gösteren Rihan Loqo şunları belirtti: "Şu anda 8 insansız hava aracı Qamişlo'nun gökyüzünde dolaşmakta. Uluslararası güçlerce onaylanan saldırıları kınıyor ve eleştiriyoruz. Ve biz diyoruz ki hiç kimse bu toplumun iradesini kıramaz. Özgür gençlerin, kadınların iradesini kıramaz."

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'de gelişen demokratik sistemin tüm dünyaya örnek bir sistem olacağını söyleyen Rihan Loqo, "Türk devleti kadınların öncülük yaptığı eşitlik ve özgürlüğün olduğu bu sistemden, özgürlük ve barıştan korkuyorlar. Ve kendilerine tehlike olarak görüyorlar. Ve gün be gün işgalci saldırıları, katliamcı saldırılarını aralıksız sürdürüyorlar" ifadelerini kullandı.

Saldırılara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Rihan Loqo, şöyle devam etti: "Mesajımız şudur ki durmayacağız. Sonuna kadar kadın örgütlülüğüyle, savunmamızla, bilinç ve irademizle jin, jiyan, azadî felsefesiyle örgütlülüğümüzü genişleteceğiz. Mücadele düzeyimizi yükselteceğiz. Savunma düzeyimizi yükselteceğiz. Bu işgalci saldırılara karşı şehitlere sözümüz odur ki hayallerini gerçekleştireceğiz ve düşmanın Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük planlarını öncü kadınlara, sosyalistlere, gazetecilere, aydınlara dönük bu imha saldırılarını gerçekleştirmelerine izin vermeyeceğiz."

Kürdistan'ın diğer parçalarında politik devrimci yurtsever kadınlara dönük saldırılara dikkat çeken Rihan Loqo, "Başure Kürdistan'da iki kadın arkadaşımıza yönelik saldırılar, Rojhilat Kürdistan'da eşitlik ve özgürlük için mücadele yürüten kadınlara karşı verilen ağır cezalar, idam cezaları ve İran devletinin sert ve milliyetçi politikaları Kuzey Kürdistan'da kimlikleri ve varlıkları için mücadele yürüten kadınlara verilen ağır cezalar…Bu yüzden durmayacağız. Sessiz kalmayacağız. Ve sesimiz her zaman yüksek olacak. Özgür kadın iradesi ile devrimin kazanımlarını savunacağız ve koruyacağız. 19 Temmuz devrim ruhuyla devrim kazanımlarını savunacağız. Bize yurtseverliği öğreten yurtsever annelerimizin direniş ruhuyla devrimi savunacağız. Halide annenin direniş ruhuyla mücadelemize devam edeceğiz."

Açıklama, sloganlarla sona erdi.