21 Eylül 2024 Cumartesi

Sağlık emekçilerinden yemekhane boykotu

İstanbul Tabip Odası ve SES üyeleri, yetersiz ve kötü çıkan yemeklerin düzeltilmesi için yemekhane boykotu gerçekleştirdi.
 

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları yemeklerin yetersiz ve kötü çıkmasına karşı, yemekhane boykotu gerçekleştirdi.

İki hastanenin yemekhaneleri önünde toplanan sağlık emekçileri, İl Sağlık Müdürlüğü ek binası önüne yürüdü. Burada açıklama yapan Dr. Sadi Konuk EAH İstanbul Tabip Odası Temsilcisi Dr. Soner Erdin, "Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Politikaları sonucu oluşan bu rantçı ve piyasacı zihniyet neticesinde hastanelerimizde neredeyse bütün yemeklerin yenemez hale geldiğini görüyoruz. Yemek ihale süreçlerinin şeffaf olmaması, sendikaların bu sürece dahil edilmemesi, yenilen yemek hakkında ilgili kurumların sağlık çalışanlarının bilgisine başvurmaması bu sorunların en büyük sebepleri arasındadır ve bu durumu kabul edilemez olarak buluyoruz" dedi. 

Erdin, bir dönem hastanelerde yemek ücretlerinin sağlık emekçileri tarafından ödendiğini ve ülke çapında yaptıkları boykotlarla bu uygulamanın çekilmesini sağladıklarını hatırlattı. 

Erdin, şöyle devam etti: "Bugün gelinen noktada yemekler belki ücretli değil ama neresinden bakarsanız bakın bir nitelik taşımamaktadır. Birçok hastanede çalışanlar arasında yaptığımız anket ve benzeri çalışmalarda hastanelerdeki yemeklerden hiçbir sağlık emekçisi memnun değildir. Fiili olarak çalışanlar yemek haklarını kullanamaz hale gelmiştir."

Sağlık emekçileri, İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yönetimlerine sorunun çözümü için hızlıca adım atmaya çağırdı.