22 Eylül 2024 Pazar

Sağlık emekçileri: Şiddeti besleyen bu sistemi değiştireceğiz

Diyarbakır'da yemekhaneyi boykot ettikleri için silahlı saldırıya uğrayan sağlık emekçileri için açıklama yapan SES Bakırköy Şubesi, mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi, "Rantı ve şiddeti besleyen bu sistemi değiştireceğiz" şiarıyla basın toplantısı düzenledi. Şube Eşbaşkan Nezahat Altınsoy Özen, 3 Ekim'de Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yemekhane boykotu yapan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yönelik silahlı saldırıya tepki gösterdi, faillerin en ağır cezayı almasını istedi. 

Özen, "Özelleştirilen yemekhaneler pandeminin başından itibaren enflasyonun da yükselmesiyle birlikte sağlıklı beslenmeden uzak, düşük porsiyonlu ve kalitesiz hizmet vermeye başladı. Hastanelerin mevcut başhekimleri tüm görüşmelerde her zaman yemek hizmeti sunan şirketleri savunan pozisyonda yer alıyorlar Muhatablarımız kendisi olmasına rağmen, bizleri sürekli yemek şirketiyle karşı karşıya getiriyorlar 3 ekimde ses Amed şubemizde Üyelerinin talepleri doğrultusunda boykot  kararları alnıyor Günlerce yemek şirketinin tehditlerine maruz kaldıkları, olay günü de yemekhane önünde bilgilendirme yapan arkadaşlarımız silahlı ve fiziki saldırıya uğradı. İdarecilerin hedef gösteren tavırları nedeniyle iki emekçi grup karşı karşıya getirildi. Kendileri de sağlık personeli olan şirket çalışanları ile derdimiz yoktur. Asıl sorunumuz, iki emekçi grubu karşı karşıya getiren bu sistem ve idarecilerledir" dedi. 

Sağlık emekçileri olarak, bu sistem tamamen düzelinceye ve gerçek suçlular hesap verinceye kadar eylemlere, hem emekçilerin hem de hastaların kaliteli yemek erişimi için mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirten Özen, "Baskılar, tehditler, hedef göstermeler geri attıramaz ve mücadelemizden Bu saldırılar değil bizlere geri adım attırmak, doğru bildiğimiz bu mücadeleyi daha da büyütme azmi getiriyor. Burada başlatılan yemek boykotu, yemekler insanca yaşamaya yetinceye, sağlıklı bir şekilde önümüze gelene kadar, sermayedarları genel emek düşmanı politikalardan vazgeçirinceye kadar sürecek. Bu anlamda hukuksal mücadelemiz ve alandaki mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz. SES'imiz asla kısılmayacak. İyi ki var mücadelemiz" ifadelerini kullandı.