4 Ekim 2024 Cuma

'Sağlık Bakanlığı vaatlerini tutsun'

Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir depreminde tahliye edilen Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın vaatlerini derhal yerine getirmesini istedi. 

Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan İzmir depreminde hasar gören Buca'daki Seyfi Demirsoy Hastanesi'nin tahliyesinden sonra Buca halkının sağlık ihtiyaçlarını karşılayamadığını kaydetti. 

Depremin ardından tahliye edilen hastanede bazı poliklinikler ve prefabrik binada bulunan acil servislerde hizmet devam ediyor.

Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, hastanenin tahliye edilmesinin ardından Buca halkının sağlık ihtiyaçlarını karşılamakta ciddi sorunlar yaşandıkları belirtilerek, Sağlık Bakanlığı'nın vaat ettiği Sahra Hastanesi'nin derhal açılmasını talebinde bulunuldu.

Hastanenin yıkılıp, yerine ne zaman yenisinin inşaa edileceğinin belirsizliğini koruduğu belirtilen açıklamada, "Özel hastanelere her türlü teşviki sunan, hasta garantili şehir hastanelerinin ödemesini geciktirmeyen hükümet verdiği sözü tutsun. Sahra Hastanesi'nin biran evvel açılması ve yeni hastanenin de zaman kaybedilmeden inşaatına başlanılması talep ediyoruz" denildi.