16 Eylül 2024 Pazartesi

'Sabancı'yı boykot' çağrısı yapan CarrefourSA direnişçilerine polis saldırdı

ArmoniPark AVM'de bulunan CarrefourSA ve Gratis'te eylem yapan DGD-Sen üyesi CarrefourSA işçileri boykot çağrısını yineledi. İşçilere polis saldırdı, darp etti. 

CarrefourSA Esenyurt depo işçileri direnişin 15. gününde ArmoniPark AVM'de kasa kilitleme eylemi yaptı, taleplerini bir kez dah AVM'de haykırdı. 

Alışveriş yapanlara seslenen işçiler, "Çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz, biz bu ürünleri alıp eve gidemiyoruz" diyen direnişçiler boykot çağrısını yineledi. 

"Carrefour'dan alma suça ortak olma", "İşçiler açken Sabancı'ya huzur yok", "İşçiler birlikte, birlikte güçlü", "Sabancı şaşırma sabrımızı taşırma" sloganlarını sık sık atan direnişçiler Carrefour'un ardından mağaza içinde bulunan Sabancı'ya ait Gratis'te de eylem yaptı. 

GRATİS'TEN SESLENDİLER: ALIŞVERİŞ YAPMAYIN
Burada seslenen işçile, "Bizler Sabancı Holding'e bağlı CarrefourSA çalışanlarıyız. Ara zam talep ettiğimiz için, maaşlarımızda iyileştirme yapılsın, kiramızı faturamızı ödeyebilmek için zam istedik. Şu an depo kapalı, işçiler içeri giremiyor. İçeride su yok, yemek yok, servis kesildi. Gratis Sabancı'ya bağlı. Eğer Gratis'ten CarrefourSA'dan alışveriş yapmazsak, genel merkezlerini ararsa, sosyal medyadan  yazarsak çalışanlarının bir parça yaşayabilmesi kolaylaşır. Çocuklarınız var bizlerin de var. Okullar açılacak, cebimizde beş kuruş para yok. Geçinemiyoruz aldığımız ücretlerle. Gratis'ten almazsanız kaygınız olmaz" denildi. 

İŞÇİLERE POLİS SALDIRDI
Eylem bittikten sonra mağazadan çıkan işçilere polis saldırdı. DGD-SEN'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "CarrefourSA depo işçileri ve örgütlenme uzmanımız kafalarına basılarak dövülerek gözaltına alındı! Bu işçiler kimsesiz mi? Bu mücadele sadece bizim mi? Sabancı Holding'e ait her yer direniş alanıdır, tüm emek kamuoyunu mücadeleyi sahiplenmeye çağırıyoruz" denildi.