21 Eylül 2024 Cumartesi

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı

Mühendisler Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahalleleri Halk Belediyesi Meslek Ofisi denetim ekipleri; depremin Suriye'de etkilerini, binalarda oluşan hasar tespit çalışmalarına başladı.

Kuzey Kürdistan ve Türkiye'de yaşanan deprem Suriye'nin işgal altındaki kuzeyi ve rejim bölgelerinde etkili oldu. Deprem, bu bölgelerde büyük yıkımlara ve can kaybına neden oldu.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerindeki Halk Belediyesi Meslek Ofisi, iki mahalledeki binalarda depremin oluşturduğu hasarları tespit etmek için heyetler oluşturdu.

ANHA'ya değerlendirmelerde bulunan Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahalleleri Halk Belediyesi Meslek Bürosu Başkanı Mühendis Ednan Jaro depremin şiddetinin büyük olduğu ve bu nedenle belediye ve meclislerle koordineli olarak binalarda hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Her iki mahallede deprem nedeniyle yıkımların yaşanmadığını, fakat birçok binada çatlaklar oluştuğunu bunların bazılarının çökme ihtimali olduğunu kaydetti.

Mühendis Ednan Jaro gönüllü mühendislerinde tespit çalışmalarına katıldıklarını vurguladı. Hasar tespit çalışmalarının üç aşamada yapılacağını belirten Jaro şöyle konuştu: "ilk aşamada; herhangi bir sorun olmayan ve deprem aktivitesi durduktan sonra yurttaşları binalarına dönebilecek. İkinci aşama; bodrum katı veya çatı katı olmayan binalar. Ama sadece birkaç çatlağı olan ve herhangi bir tehlike oluşturmayan evlere, deprem hareketliliği bittikten sonra yurttaşlar dönebilir. Üçüncü aşama; en tehlikeli derecedir. O evlerin duvarlarında hasar meydana gelmiş, bodrumları yok, kolonları yıkılmıştır. Bu binalar derhal boşaltılır ve hasar onarılana kadar kimse içeride bırakılmıyor."