22 Eylül 2024 Pazar

Rotterdam'da Ulaş Alankuş anıldı

Komünist savaşçı Ulaş Alankuş (Şafak Kızıldere) için Rotterdam'da anma düzenlendi. Anmada, Rojava devrimine sahip çıkılarak birleşik mücadeleyi ve enternasyonal dayanışmayı büyütmenin önemine dikkat çekildi. 

Ağrı'da yaşanan çatışmada ölümsüzleşen komünist savaşçı Ulaş Alankuş (Şafak Kızıldere) Hollanda'nın Rotterdam kentinde anıldı. 

Alankuş şahsında devrim, sosyalizm ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başlayan anmada yapılan konuşmada Ulaş Alankuş'un devrimci mücadelesi anlatılarak devrimci yaşamından kesitler aktarıldı. Sosyalist gençlik saflarında başladığı mücadelesini, Kürdistan'da MLKP ve HBDH savaşçısı olarak sürdürdüğü belirtildi ve komünist savaşçı Ulaş Alankuş'un genç ömrünü Türk ve Kürt halklarının birleşik devrimine adadığı vurgulandı.

Yapılan konuşmalarda güncel, siyasal gelişmelere değinilerek Ulaş Alankuş'un ve ölümsüzleşenlerin ideallerini gerçekleştirmek için; Rojava devrimine sahip çıkarak birleşik mücadeleyi ve enternasyonal dayanışmayı büyütmenin önemi vurgulandı.

Anmaya katılan TKP/ML temsilcisi konuşmasında "Ulaş Alankuş yoldaşın ve diğer ölümsüzlerimizin bıraktığı bayrak elden ele taşınacaktır" ifadelerini kullandı ve birleşik mücadelenin büyütülmesi çağrısı yaptı. 

Anma, konuşmalarla devam etti.