20 Eylül 2024 Cuma

Rotterdam'da ölümsüzler anıldı

Hollanda'da gerçekleşen Kasım Şehitler Ayı etkinliğinde, şehitleri anarken onların bıraktığı bayrağın daha da yükseğe taşınacağı kaydedildi.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde "Gelenekten geleceğe ölümsüzlerin izinde kavgayı büyütüyoruz" şiarıyla Kasım Şehitler Ayı etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşuyla başlayan etkinlik, Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) tarihinin ve şehitlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Etkinlikte MLKP/KKÖ adına bir konuşma yapıldı. Kasım ayının Şehitler Ayı olduğu vurgulanan konuşmada "Kasım ayı dolayısıyla tüm şehitlerimizi bir kez daha anarken, onların bıraktığı mücadele bayrağını daha yükseklere taşıyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz" denildi.

MLKP/KKÖ adına yapılan konuşmada, "Emperyalist kapitalist sistemin varoluşsal krizinin derinleştiği başta ABD olmak üzere emperyalist devletlerin kışkırtması ile yeni bir dünya savaşının emarelerinin daha fazla ortaya çıktığı bugün; işçi sınıfına yönelik baskının arttığı günlerden geçiyoruz" vurgusu yapıldı.

Konuşma şöyle devam etti: "Medya Savunma Alanlarında, Rojava'da sömürgeci saray diktatörlüğü Kürt halkına yönelik soykırımcı saldırılarını sınırsızca arttırırken, her gün savaş uçakları, SİHA'larla ölüm kusarken, İsrail siyonizmi, ABD ve Avrupa burjuva devletlerinin desteği ile Gazze'de, Batı Şeria'da fosfor bombaları, yasaklı silahlarla yerleşim alanlarını, hastaneleri hedef alarak soykırımcı, katliam saldırılarını sürdürüyor. Başta Almanya olmak üzere Avrupa burjuva devletleri ise Kürt halkına ve Filistin halkına yönelik soykırımcı saldırılara destek sunuyor. Erkek egemen kapitalist sistem kadına yönelik şiddet her gün artırırken kadınların kürtaj hakkı başta olmak üzere kadınların kazanılmış hakları gasp ediliyor. Her gün onlarca mülteci denizlerde katlediliyor. Yeni yasalarla mültecilere, göçmenlere yönelik baskılar artarken özellikle Avrupa ülkelerinde ırkçı saldırılar artıyor. Gençler geleceksizleştiriliyor. LGBTİ+'lara dönük baskı ötekileştirme saldırılarının arttığı, doğanın yıkımının hızlandığı özcesi kapitalist barbarlığın kendisini dayattığı bugün devrim şehitlerine, ölümsüzleşenlerimizin anılarına ve ideallerine bağlılık çok daha fazla anlam taşıyor."

Gecede sık sık "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehit namirin" sloganları atıldı, şiirler okundu.

TSP, MKP ve Partizan'ın etkinliğe gönderdiği mesajlar okundu. Hapishanede bir tutsağın etkinlik için gönderdiği ses kaydı dinlendi.

Anma etkinliği sahne alan müzik gruplarının dinletisinin ardından sona erdi.