22 Eylül 2024 Pazar

Rotterdam'da 'Kasım Şehitler Ayı' etkinliği

Rotterdam'da düzenlenen etkinlikte ölümsüzlerin izinden mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. Anmada, "Ölümsüzlerin izinde MLKP'yi yükseltelim" denildi.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde "Kasım Şehitler Ayı" etkinlikleri kapsamında "Kavgayı büyütme" şiarıyla anma gerçekleşti. Devrim ve sosyalizm mücadelesine can suyu olan şehitlerin anıldığı etkinlikte, "Ölümsüzlerin izinden kavgayı büyütme" vurgusu yapıldı.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlik Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) mücadele tarihini aktaran sinevizyon gösterimiyle devam etti.

KKÖ: ÖLÜMSÜZLERİN İZİNDEN KAVGAYI BÜYÜTECEĞİZ
Komünist Kadın Örgütü'nün (KKÖ) etkinlikte mesajı okundu. KKÖ'nün mesajında "Biz komünist kadınlar olarak şiddetin, sınıfların, sömürünün olmadığı cins ayrımsız bir dünyayı, sosyalizmi, komünizmi inşa etmek için ölümsüzlerimizin izinden kavgayı büyütmeye söz veriyoruz" ifadeleri yer aldı.

MLKP: PARTİMİZ YILGINLIK TANIMADAN DÖVÜŞÜYOR
MLKP adına yapılan konuşmada ise MLKP'nin faşist devlet terörüyle göğüs göğüse çarpışarak ilerlediği kaydedildi. Konuşmada, "Kendini bu mücadelenin zaferine, işçi sınıfının ve ezilenlerin kurtuluşuna adayan MLKP, fedakarlığın her türlü biçimiyle, baş eğmeden, umutsuzluk, yılgınlık tanımadan, dövüşmeye devam ediyor. Devrimimiz iradesini yeniden ve yeniden bileyerek, yetersizlik, eksiklik ve hatalarıyla uzlaşmadan, varlık amacını bir an bile unutmadan devrimi örgütlemek için her gün, her dakika dur durak bilmeksizin emek harcıyor. İnsanlığın yarattığı ve sınıfsız, sınırsız cins ayrımsız bir dünya idealinde hayat bulan en yüksek değerleri bayraklaştırarak kentlerde, dağlarda, zindanlarda direnmeyi ve savaşmayı sürdürüyor" sözlerine yer verildi.

'MLKP'Yİ YÜKSELTELİM'
Ölümsüzlerin öncülüğünde devrimi ve MLKP'yi yükseltme çağrısı yapılan konuşma, "Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor" ve "Yaşasın partimiz MLKP" sloganlarıyla yanıtlandı.

'TUTSAKLARI SAHİPLENELİM'
Tutsakların Sesi Platformu adına yapılan konuşmada hapishanelerdeki insanlık dışı keyfi uygulamalara, hak gasplarına ve hasta tutsakların durumuna dikkat çekildi, faşist diktatörlüğün saldırılarına karşı tutsakları sahiplenmenin önemine vurgu yapıldı, tutsaklar selamlandı.

Konuşma, "Devrimci tutsaklar onurumuzdur" sloganıyla kesildi.

MKP Hollanda taraftarları da geceye devrimci dayanışmaya vurgu yapan bir mesaj gönderdi.

Etkinlik sanatçıların sahne almasıyla sona erdi.