20 Eylül 2024 Cuma

Rotterdam'da 25 Kasım eylemi

Rotterdam'da gerçekleşen 25 Kasım eyleminde enternasyonal kadın dayanışmasına ve özsavunmanın önemine dikkat çekildi; örgütlü mücadele çağrısı yapıldı.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde trenlerin çalışmamasına rağmen kadınlar, 25 Kasım'da sokağa çıktı. SKB ve Kürt kadın hareketinin de içinde yer aldığı yerli ve göçmen kadın örgütlerinin ve çok sayıda kadının katıldığı etkinlikte; şiddete, tacize, tecavüze, yoksullaştırılmaya ve emperyalist savaşlara karşı örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekildi.

Kadına Yönelik Şiddete Son Komitesi'nin çağrısıyla Centraal Plein'de gerçekleşen eylemde yapılan konuşmalarda dünyada artan kadına yönelik şiddete vurgu yapıldı. Emperyalistlerin dünya halklarına yönelik gerçekleştirdikleri savaş ve saldırılarına karşı, kadınların İran'da, Afganistan'da, Türkiye'de, Kürdistan'da, Filistin'de ve  Filipinler'de faşist rejimlere karşı cesurca savaştıkları ve sokaklara çıktıklarının altı çizildi, kadın özgürlük mücadelesine ve önemine dikkat çekildi.

Yürüyüş boyunca sık sık, "Jin, jiyan, azadî", "Kadına yönelik şiddete son", "Başka bir gelecek, başka bir yaşam için kahrolsun savaş", "Kadınlar ön saflara", "Kadınlar eşit haklar için mücadele ediyor", "Yaşasın uluslararası kadın dayanışması” sloganları atıldı.