22 Eylül 2024 Pazar

Rotterdam'da 10 Eylül kutlaması

Rotterdam'da düzenlenen 10 Eylül kutlamasında, devrim mücadelesi için MLKP'de örgütlenme çağrısı yapıldı. 

Hollanda'nın Rotterdam kentinde "Gelenekten geleceğe 10 Eylül yolumuzu aydınlatıyor" şiarıyla yapılan salon etkinliğinde Marksist Lenininst Komünist Parti'nin (MLKP) 28. mücadele yılı selamlandı.

Ölümsüzlerin fotoğrafları ve bayraklarla donatılan salonda yapılan etkinlik, MLKP ölümsüzleri şahsında Türkiye, Kürdistan ve dünyada devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen devrimciler için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Ardından, MLKP'nin 10 Eylül 28. Kuruluş yıldönümüne ilişkin yayınladığı açıklama okundu. Açıklamada; MLKP'nin adalet, özgürlük ve sosyalizm
mücadelesini her yerde sürdürdüğü belirtilerek; "Emperyalist küreselleşme evresindeki kapitalist emperyalist dünya düzeni yeryüzünü ve gökyüzünü, insanı ve doğayı artan bir hızla mahvetmeye devam ediyor. Dizginsiz sömürü, faşist devlet terörü, yoksulluk,işsizlik, açlık,adaletsizlik, erkek egemen baskı ve şiddet, kadın kırımı, ekolojik yıkım, yağma ve sömürge savaşları dört bir yandan kol geziyor. Sayısız araç ve yöntemle ırkçılık ve şovenizm körükleniyor. Faşist şeflik rejimi her yönden saldırıyor. İnsanlık elektronik gözetimle, sınır duvarlarıyla  kuşatılıyor. Hapishanelerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bütçelerden silahlanmaya ayrılan pay büyümeye devam ediyor. Salgın hastalıklar milyonlarca insanı yaşamdan koparıp alıyor. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da egemen olan faşist şeflik rejimi, kapitalist emperyalist dünya düzeninin eli kanlı ortaklarından biri olarak, işçi sınıfını, kadınları, gençleri, Kürt halkımızı, gençliği, Alevi halkımızı, antikapitalist Müslümanları, ulusal toplulukları faşist ve sömürgeci devlet terörüyle ezmek, dilsiz köleler haline getirmek, bir açık hava hapishanesi cenderesinde tutmak için tüm varını yoğunu ortaya koyuyor" ifadeleri kullanıldı. 

İşçileri, kadınları gençleri, yoksulları, LGBTİ+'ları, ekolojistleri MLKP saflarında birleşerek, Komünist Kadın Örgütü'nde (KKÖ), Fakirlerin ve Ezilenlerin Silahlı Kurtuluşu'nda (FESK), Komünist Gençlik Örgütü'nde (KGÖ) görevler üstlenerek devrimin örgütlenmesine güç vermeye çağırdı.

Katılımcılar 28. Mücadele yılını kutlayıp, günün önemine dair konuşmalar yaptılar. Kuruluş kutlamasına katılan TKP- ML ve DIDF temsilcileri 28. Mücadele yılını selamlayarak konuşma yaptılar. Kollektif kurulan sofralarda yapılan sıcak sohbetlerin ardından hep birlikte söylenen devrimci marşlar ve türkülerle kutlama devam etti.