16 Eylül 2024 Pazartesi

Rotherham'da faşistler mülteci ve göçmenlerin kaldığı oteli yakmaya çalıştı

İngiltere'de üç çocuğun bıçaklı saldırıda katledilmesini bahane eden faşistlerin ülke genelindeki ırkçı saldırıları sürüyor. Göçmenlerin bulunduğu bir oteli ateşe veren faşistler, kapının önüne kurdukları barikatla içeride bulunanların çıkışını da engellemeye çalıştı. 

İngiltere'nin kuzeybatısındaki Southport kasabasında pazartesi günü üç çocuğun bıçaklı bir saldırıda katledilmesinini ardından, ülke çapına yayılan ırkçı faşist saldırılar sürüyor. 

Ülkenin orta bölgelerinde yer alan kentte, faşist İngiliz Savunma Ligi'nin (EDL) göçmen ve Müslüman karşıtı eylem çağrısına uyan yüzlerce kişi, mülteci ve göçmenlerin tutulduğu otelin önünde bir araya geldi. Rotherham kentindeki otele taş ve şişe atan faşistler, otelin giriş katında camı kırılan bir bölümden binayı ateşe vermeye çalıştı. 

Öte yandan binanı önüne yangın tüpleri ve sandalyeler atan faşistler, bina kapılarına barikat kurarak içeridekilerin çıkmasını engellemeye çalıştı. Otelde çıkan küçük yangın söndürülürken, faşistler farklı yerlerden binaya girmeye çalıştı. 

MİDDLESBROUGH'TA YÜZLERCE FAŞİSTTEN YÜRÜYÜŞ
Middlesbrough kentinde ise yaklaşık 300 faşist yürüyüş gerçekleştirdi. Faşistlerle polis arasında çatışma çıktı.