5 Ekim 2024 Cumartesi

Rojava'nın dört bir yanında Newroz ateşleri yakıldı

Rojava halkları Newroz ateşleri etrafında kenetlendi. Onbinlerce kişi sokaklara çıktı. Tüm kentlerde ara sokaklara kadar binlerce Newroz ateşi yakıldı, halaylar çekildi, araç konvoyları düzenlendi. Kürtçe ezgiler eşliğinde geç saatlere kadar Newroz kutlandı.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm kentlerinde Newroz ateşleri yakıldı.

Dün gün boyunca yapılan Newroz etkinliklerinin yanı sıra akşam saatlerinde de kutlamalar yapıldı. Tüm kentlerde ana caddeler ve sokak aralarda yüzlerce Newroz ateşi yakıldı, halaylar çekildi. Başta Qamişlo, Hesekê, Derîk ve Kobanê olmak üzere araç konvoyları düzenlendi. Onbinlerce kişi sokaklara çıktı, Newroz sloganları attı. Kürtçe ezgiler eşliğinde kornalar çalarak saatlerce Newroz kutlandı.

Qamışlo halkı, tüm mahallelerde Newroz ateşleri yaktı. Kutlamalar ara sokaklara kadar yayıldı. 7'den 70'e onbinlerce Qamışlolu Newroz'un direniş ruhuyla kenetlendi.

Minbic halkı Newroz için Toq Xelil köyünde yapılan mitingde buluştu, binlerce kişinin katıldığı etkinlikte alana "Newroz direniş ruhuyla işgalcileri yeneceğiz" yazılı pankart asıldı.

Minbic Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Şehriban Çavuş, kutlamaya katılan Arap, Kürt, Türkmen, Çerkes halklarını selamladı, "Minbic'in tüm bileşenleri olarak her birimiz kendi rengimizle katıldık. Bölge halkları olarak el ele verip bölgedeki Türk işgaline son verecek ve işgal altındaki topraklarımızı geri kazanacağız" şeklinde konuştu.

Dirbêsiyê halkı, akşam saatlerinde kent sokaklarında onlarca noktada yakılan Newroz  ateşleri başında buluştu. 

Kobanê'de halk Newroz kutlamalarını yaygın biçimde gerçekleştirirken, yüzlerce kişi de Kobanê şehitliğini ziyaret etti.

Newroz kutlamasının ilk kez yapıldığı Tebqa'da yüzlerce kişi bir araya geldi.