21 Eylül 2024 Cumartesi

Rojavalı komünistler Qazî Mihemed'i andı

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) katledilmesinin 76. yıldönümünde Mahabad Kürt Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Qazî Mihemed'i andı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Qazî Mihemed'in katledilişinin 76. yıldönümünde Mahabad Kürt Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Qazî Mihemed için Hesekê ve Kobanê'de eylem gerçekleştirdi.

Hesekê'de yapılan eylemde açıklamayı TKŞ adına Ehmed Xidir okudu.

31 Mart 1947'nin Kürtler bakımından tarihte bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Xidir, Mahabad Cumhuriyeti 330 gün sürmesine rağmen Kürtlerin semalarında parlayan bir yıldız olduğunu ifade etti.

Qazî Mihemed'in uzun yıllar tutsaklık yaşadığını belirten Xidir, Mihemed'in ölmeden önceki vasiyetiyle Kürtlerden birlik ve beraberliklerini korumasını istediğini kaydetti.

Kobanê'de TKŞ binasında gerçekleşen açıklamada ise Mahabad Cumhuriyeti'nin doğuşunun, Kürt halkının mücadelesini Doğu Kürdistan'da büyütmek için olduğu vurgulandı.

Rıza Şah döneminde Kürtlerin baskı altında tutulduğu belirtilen açıklamada Doğu Kürdistan'da Kürtlerin hala baskı altında yaşadıkları ifade edildi.

TKŞ açıklamasında Mahabad Kürt Cumhuriyeti'nin günümüze ışık tuttuğunu kaydetti.

Ayrıca Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Hesekê, Kobanê ve Qamişlo'da bildiri ve Serkeftin gazetesi dağıtımı gerçekleştirdi.