22 Eylül 2024 Pazar

Rojavalı komünistler devrimin 10. yılını kutladı

TKŞ ve JKŞ üyeleri, 19 Temmuz 2012 Rojava devriminin 10. yıldönümü dolayısıyla açıklamalar yaptı. Kobanê'de Suruç şehitleri anısına çocuk şenliği düzenlendi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) üyeleri, Rojava devriminin 10. yıldönümü dolayısıyla Qamişlo ve Kobanê'de eylemler gerçekleştirdi.

QAMİŞLO
Qamışlo'daki TKŞ binası önünde toplanan Rojavalı komünistler, devrimin yıldönümünü kutladı. TKŞ adına açıklama yapan Abdulhalim Osman, devrimin tüm tehdit ve saldırılara rağmen 10 yıldır dimdik ayakta olduğunu vurguladı. Osman devrimin gerçekleştirilmesi ve savunulması esnasında şehit düşen bütün savaşçıları saygıyla andıklarını belirtti. Devrim güçlerinin politik İslamcı çetelere karşı insanlığı savunduklarını dile getiren Osman "Devrimimizin başlangıcından bu yana El Nusra ve DAİŞ gibi çeteler, gerici bölge ülkelerinin yardımıyla topraklarımıza saldırdı. Devrimimizin savunma güçleri tüm saldırılara direndi ve DAİŞ'i yeryüzünden sildi" dedi. Osman tüm saldırılara karşı Rojava kadın devrimini savunacaklarını ifade etti.

Açıklamada "Yaşasın Rojava devrimimiz" ve "Yaşasın gerilla direnişi" sloganları atıldı.

KOBANÊ
TKŞ ve JKŞ üyeleri, devrimin yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı, ardından çocuk şenliği düzenledi.

Suruç Şehitleri Parkı'nda gerçekleştirilen açıklamayı TKŞ adına Gülistan Eli okudu. Gülistan Eli, "Antisömürgeci, halkçı, kadın özgürlükçü Rojava devrimimiz 10 yıldır savaş koşullarında kendisini inşa etmektedir. Bu direnişte onbinlerce kadın erkek şehit düştü, yaralandı, gazi oldu. Devrimimizin yıldönümü vesilesiyle tüm şehitlerimizi anıyor, gazi ve yaralılarımızı selamlıyoruz" dedi.

Arap halk ayaklanmalarıyla Ortadoğu halkların diktatörleri devirdiğini hatırlatan Gülistan Eli şunları dile getirdi: "Kürt halkımız Rojava Kürdistan'da örgütlenip YPG-YPJ öncülüğünde antisömürgeci, kadın özgürlükçü bir devrim yarattı. 19 Temmuz'da Kobanê'de ilan edilen devrimimiz yine Kobanê'de DAİŞ'in yenilgiye uğratılmasıyla bölge halklarının devrimine dönüşmeye başladı. Rojava devrimimiz bölgedeki bütün halkların özgürlük devrimine dönüştü."

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik işgal saldırılarına tepki gösteren Gülistan Eli, faşist şeflik rejiminin yeni saldırılar için fırsat kolladığını belirtti. Rojava devriminin tüm Ortadoğu halkları için politik özgürlük kapısı olduğunu belirten Gülistan Eli, devrimi korumak için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

SURUÇ ŞEHİTLERİ ANISINA ÇOCUK ŞENLİĞİ YAPILDI
Açıklamanın ardından Suruç şehitleri anısına çocuk şenliği düzenlendi. Etkinlikte Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) adına konuşan Ekin İsyan, 33 düş yolcusunu andı.

Ekin İsyan, "Sosyalist gençler, Kobanê'ye gelerek bu devrimde yer almak, çocuklar için park yapmak istemişlerdi. Faşist Türk devleti, DAİŞ eliyle yoldaşlarımızı katletti. Bizler Suruç şehitlerinin hayallerini yerine getireceğiz. Bugün burada Suruç şehitlerini bir kez daha anıyoruz" dedi.

Şehit Mustafa Tiyatro Grubu etkinlikte Suruç şehitleri anısına bir gösteri gerçekleştirdi. Çocukların yüzlerinin boyandığı etkinlik, halaylarla devam etti.