5 Ekim 2024 Cumartesi

Rojavalı komünistler 6-8 Ekim Kobanê ayaklanmasını selamladı

Rojavalı komünistler, 6-8 Ekim Kobanê ayaklanmasının yıldönümünde eylem yaptı, tarihi direnişi selamladı. Sömürgeci Türk devletinin HDP'ye yönelik saldırılarını kınayarak dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Rojavalı komünistler, Kobanê ayaklanmasının yıldönümünde TKŞ binasında açıklama yaptı. "6-8 Ekim ayaklanması Kobanê zaferinin müjdesidir" yazılı pankart açılan açıklamada, "Kürdistan'a özgürlük" ve "HDP'ye yönelik saldırılar, Kobanê zaferine yönelik saldırılardır" yazılı dövizler taşındı.

TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri adına açıklama yapan Bahar Kobanê, sömürgeci Türk devletinin tüm Kürtlere düşman olduğunu belirtti, Rojava devrimi ve Kobanê'ye yönelik saldırılara dikkat çekti.

DAİŞ'in Türk devletinin desteğiyle Kobanê'ye saldırdığı günlerde yaşanan tarihi direnişi hatırlatan Bahar Kobanê, "Kobanê'de yenilen düşman, ilk önce 6-8 Ekim ayaklanması karşısında savaşı kaybetti, o yüzden diktatör Erdoğan HDP'yi kapatmak için saldırıyor, Kürt vekilleri, belediye başkanlarını, halkın öncülerini, komünistleri ve HDP'lileri tutukluyor, binlerce yıllık hapis cezaları ile yargılıyor" diye konuştu.

'KOBANÊ ZAFERİ ENTERNASYONAL DAYANIŞMAYLA KAZANILDI'
Bahar Kobanê, Kobanê direnişi esnasında Türkiye ve Kuzey Kürdistan halklarının da direndiğini belirterek, "Tüm dünya halkları Kobanê için sokaklara döküldü. Arap, Türk, Kürt ve dünya halklarının dayanışması ile Kobanê direnişi zafere erişti. Kobanê zaferi enternasyonalist dayanışmanın büyük bir kazanımıdır" dedi.

Erdoğan'ın "Kobanê düştü düşecek" sözlerini hatırlatan Bahar Kobanê şunları dile getirdi: "Türk ve Kürt halkı 'Kobanê düşmeyecek' diyerek ayaklandı. Yürüyüşler, mitingler, eylemlerle, yüzbinlerce insan sokaklarda faşist Türk devletinin polisi ve hizbulkontra güçleriyle çatışarak Kobanê direnişinin arkasında durdu. Seferberlik çağrıları ile devrimciler, komünistler Kobanê savaş cephelerindeki yerlerini aldı. Enternasyonal savaşçılar Kobanê direnişine katılmak için sınırları aşıp geldiler."

Bahar Kobanê, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da başlayan ayaklanmaya öncülük eden HDP, ESP ve diğer devrimci partilerin direnişin zaferle sonuçlanmasında önemli rol oynadıklarını dile getirdi. Bahar Kobanê şöyle devam etti: "Direnişte onlarca şehit verdik, yüzlerce yaralı ve gazi. Biz 6-8 Ekim'de Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da şehit düşen halkımızı da Kobanê şehidi kabul ediyoruz. Dicle Şehitliğinde yatan şehitlerimizle, Amed'de, Urfa'da, Şırnak'ta, Adana'da, İstanbul'da yatan şehitlerimizi ayrı görmüyoruz."

'6-8 EKİM AYAKLANMASI IŞIKLI YOLU GÖSTERİYOR'
9 Ekim'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun ve Serêkaniyê işgal saldırısının yıldönümü olduğunu hatırlatan Bahar Kobanê, "6-8 Ekim ayaklanması, sömürgeciliğe karşı özgürlüğün, zulme karşı isyanın, faşizme karşı devrimin ışıklı yolunu gösteriyor. Son olarak biz Kobanêli komünistler, HDP'li yoldaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu duyuruyor, 6-8 Ekim ayaklanmasını selamlıyoruz" şeklinde konuştu.