22 Eylül 2024 Pazar

Rojava'dan ortak açıklama: Türkiye'nin saldırılarına hazırlıklıyız

MSD, QSD ve Özerk Yönetim yaptıkları ortak toplantının ardından sonuç bildirgesini açıkladı, Türkiye'nin muhtemel her türlü saldırısına karşı tüm hazırlıkları yaptıklarını belirterek, mücadele vurgusu yaptı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi dün Hesekê'de düzenlediği ortak toplantının sonuçlarını açıkladı.

Açıklamada, QSD yönetimi, Türkiye'nin bölgeye olası bir saldırısı durumunda hazır olduğunu ve gerekli tüm önlemleri aldığını belirtti.

Her üç taraf da Kuzey ve Doğu Suriye halkını birleşmeye, kendi güvenliklerine ve geleceklerine karşı projelere karşı durmaya çağırdı.

Birlik vurgusunun yapıldığı sonuç bildirgesinde, Türk devletinin ciddi bir tehdit oluşturduğu belirtilerek, Suriye'deki tüm demokratik ulusal güçlere bu tehditleri reddetme çağrısı yapıldı. Ayrıca Arap Birliği ve Körfez İşbirliği Konseyi'ne Suriye halkını terörizme karşı destekleme, Suriye topraklarını bölme ve işgal etmeyi amaçladığı için Türkiye'nin Suriye'ye yönelik işgalini reddetme çağrısında bulunuldu.