21 Eylül 2024 Cumartesi

Rojava'da Özerk Yönetim çalışmalarını sürdürüyor

Rojava/Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi yaşanan deprem sonrası aldığı önlem, tedbirler ve halka dönük yaptığı çalışmalarla bir kere daha insan merkezli, halkçı yanını görünür kılıyor. Olası depreme karşı yeni çadırlar açıyor, ihtiyaçlara göre halka yiyecek yardımı yapıyor, depremde hasar gören binaların halka zarar vermemesi için yıkım gerçekleştiriyor. Depremin büyük yıkım yarattığı Suriye’nin kuzeyine yardımlar gönderiyor.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Basın Bürosu Eş Başkanı ve Kriz Masası üyesi Ciwan Mele Îbrahîm; Özerk Yönetim’in Suriye’nin kuzeyinde depremden zarar gören halk için yardım kamyonu hazırladığını duyurdu.

Ciwan Îbrahîm gönderilen yardım kamyonunun Cerablus bölgesinin karşısındaki Um Cilûd kapısında geçiş için onay beklediğini duyurdu. 

OLASI YENİ DEPREMLERE KARŞI ALINAN ÖNLEMLER DEVAM EDİYOR
Heyva Sor a Kurd, Dirbêsiyê  ilçesinde halkın barınma ihtiyaçlarına dönük kurulan çadırların sayısını arttırdı. Kurumlar dışında da  halktan kişiler dayanışma ve yardım amaçlı çadırlar açtı. 

Kobanê Halk Belediyesi depremde zarar gören evleri yıkma çalışmalarına başladı. Şu ana kadar şehir merkezine yakın 6 bina ile Mistefa Derwêş İstasyonu’nun bazı kısımları yıkıldı. Belediye çalışmalarına aralıksız devam ederken mühendislik ekipleri ise evleri teker teker dolaşarak hasar tespiti yapıyor.

Kuzey Kürdistan’ın Maraş şehrinde meydana gelen deprem nedeniyle Kobanê’de 3 kişi yaralanmış ve boş bir ev yıkılmıştı.