16 Eylül 2024 Pazartesi

Rojava'da İç Güvenlik Güçleri hedef alındı

İşgalci Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırısı sürüyor. İşgalci Türk devletine ait bir silahlı insansız hava aracı (SİHA) Qamişlo'da İç Güvenlik Güçleri'ne ait bir binayı vurdu.

İşgalci Türk Devleti'ne ait SİHA, Qamişlo'nun Enteriye mahallesinde, İç Güvenlik Güçlerine ait bir binaya saldırı düzenledi. Saldırıda binada hasar oluşurken sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken mahalleye giriş-çıkışlar durduruldu. Saldırıda yaralananların durumuna dair bilgi öğrenilemedi.

İç Güvenlik Güçlerinin yaptığı açıklamada, halkın güvenlik ve bölgenin istikrarını hedefleyen saldırıların devam ettiği söylendi. Bugün, İç Güvenlik Güçlerinin Qamişlo/Enteriye'dekikarargahlarının hedef alındığını belirtilen açıklamada maddi hasar meydana geldiği kaydedildi. Açıklamada, yapılan saldırının, bölge halkına dönük bir psikolojik savaş olduğunu, iç güvenlik güçlerinin hizmetlerini engellemeyi hedeflediğini, halkın güvenlik ve huzurunu bozmayı amaçladığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: "İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği bu saldırılar, halkımıza ve bölgelerimize karşı görevlerimizi yerine getirmemizi engellemeye çalışmaktadır. Ancak bölgelerin güvenliğini ve istikrarını baltalayan bu saldırılara karşı direnme irademiz her zamankinden daha güçlüdür."