22 Eylül 2024 Pazar

Rojava gazisinden çağrı: Dünyayı DAİŞ karanlığından kurtaran devrime sahip çıkalım

Rojava devrimi gazilerinden Şero Qamişlo, "Türk devleti, bu devrimi yok etmek istiyor. Tarihte soykırımdan geçirdiği halklar gibi bizi de soykırımdan geçirmek istiyor. Bilinsin ki bu devrim yenilirse yok oluruz. Bütün dünyayı DAİŞ karanlığından kurtaran bu devrime sahip çıkılmalı" çağrısında bulundu.

Onuncu yılını geride bırakan Rojava devriminin tüm zorluklara ve saldırılara rağmen sürdüğünü dile getiren Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu üyesi Şero Qamişlo, Türk devletinin işgal tehditlerine karşı direnişi büyütme çağrısı yaptı.

2016 yılında Minbic'i özgürleştirme hamlesi esnasında yaralanan Şero Qamişlo, ETHA'ya konuştu. Devrimin, ilk yıllarından itibaren büyük zorluklar içinde geliştiğini dile getiren Şero Qamişlo, devrimin geride kalan 10 yılının direniş, fedakarlık ve kahramanlık tarihi olduğunu kaydetti. Şero Qamişlo, "Devrim, Suriye kriziyle başladı. Şehirlerimiz tehlike altındaydı ve savunulması gerekiyordu. Herkes devrim için elinden geleni yaptı" dedi. Özgürlüğün yokluklar içinde yaratıldığını dile getiren Şero Qamişlo, "Düşmanın şehirlerimizi işgal etmek, bizi katletmek istediğini gördük. Mahalle grupları ve kontrol noktaları örgütleyerek başladık. Sonra YPG oluştu" dedi.

Emperyalist güçler ve gerici bölge devletleri tarafından eğitilip-donatılan ÖSO, El Nusra ve DAİŞ gibi çetelerin devrimi yok etmek için saldırdığını hatırlatan Qamişlo şunları dile getirdi: "Israrlı direniş ve mücadelemiz sayesinde kazanamadılar. Onları şehirlerimizden kovduk. Sonrasında diğer Arap şehirlerinin de korunması gerektiğini gördük. Özgürleştirme hamlelerine başladık. Biz oraları özgürleştirdikçe, o bölgenin çocukları da bize katılmaya başladı. YPG, YPJ ve QSD'nin kendilerini koruyacaklarını gördüler. Böylece halkların yüreğinde bir umut oluştu."

'GAZİLİK ENGEL DEĞİL, OMUZLARIMIZA HANGİ GÖREV YÜKLENİRSE YAPARIZ'
Kuzey ve Doğu Suriye topraklarının büyük bedeller ödenerek çetelerden temizlendiğini ifade eden Şero Qamişlo, Türk devletinin DAİŞ'i yenilgiye uğratan devrim güçlerinden intikam almak için saldırılarını arttırdığını ifade etti.

İşgal saldırılarının yanı sıra ihaneti de gördüklerini dile getiren Şero Qamişlo, "Herkes lal ve kör öldü. Türk devleti, şehirlerimizi işgal etti, halkımızı katletti. Benzersiz bir direniş sergiledik. Örneğin Efrîn savaşında arkadaşlar 58 gün boyunca direndi. Hıncını alamayan Türk devleti Serêkaniyê'ye de saldırdı" şeklinde konuştu.

Devrime bedel veren gazilerin ne görev verilirse yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Şero Qamişlo şöyle devam etti: "Halkımıza bir söz verdik, 'son nefesimize, kanımızın son damlasına kadar bu halkı koruyacağız' diye. Bu sözümüz geçerli. Gaziliğimiz bize engel değil, omuzlarımıza hangi görevler yüklenirse yaparız. Evet bazı arkadaşlar gözünü, bazıları bacağını, bazılarıysa elini verdi. Ama insanın ayağı olmayınca insan elleriyle çalışabilir. Eli olmayınca ayağıyla çalışabilir. Bu şekilde mücadele ısrarımız ve devrimimiz sürüyor."

'DEVRİM İÇİN NE BEDEL OLURSA OLSUN VERMEYE HAZIRIZ'
Rojava devriminin bir halklar devrimi olduğunun altını çizen Şero Qamişlo, "Komünal bir ruhla yaşıyoruz. Herkesin özgürlüğü için çalışıyoruz. Devrimin hedefi her zaman nerede bir ezilen varsa onu özgürleştirmek oldu. Halkımız şuna inanmalı; Türk devletinin işgal ettiği topraklarda barınmasına izin vermeyeceğiz. Devrimimizi sürdüreceğiz, bu uğurda ne bedel olursa olsun vermeye hazırız" dedi.

Şero Qamişlo, son dönemde yeni işgal saldırıları için hazırlık yapan Türk devletinin sadece Til Rıfat ve Minbic'i işgal etmeyi değil bütün Rojava devrimini yok etmek istediğini kaydetti. Şero Qamişlo, "Bugün Til Rifat veya Minbic gittiği takdirde, yarın başka bir kentin daha gideceği iyi bilinmeli" uyarısında bulundu.

Türk devletinin saldırılarına karşı halkın uyanık olması gerektiğini belirten Şero Qamişlo şunları ifade etti: "Türk devleti, bu devrimi yok etmek istiyor. Binlerce arkadaşın vücudundan parçalar verdiği, binlerce arkadaşın canını verdiği şehirleri işgal etmek istiyor. Herkesin bu yönden uyanık olmasını istiyoruz. Türk devleti, tarihte soykırımdan geçirdiği halklar gibi bizi de soykırımdan geçirmek istiyor. Halkımız, sorumluluk almalı. Devrime sahip çıkmalı, korumalı. Bilinsin ki bu devrim yenilirse yok oluruz. Bütün dünyayı DAİŞ karanlığından kurtaran bu devrime sahip çıkılmalı."