4 Ekim 2024 Cuma

Roboski'de yaşamını yitirenler anıldı: Hesabını soracağız

Roboski katliamının 9. yılında birçok kentte yapılan açıklamalarda, "Adalet yerini bulana kadar mücadele edeceğiz" denildi.

Roboski katliamında yaşamını yitirenler 9. yılınde birçok kentte yapılan açıklamalarla anılıyor.

ADANA
HDP Gençlik Meclisi ve TJA, Roboski'de katledilenleri andı. HDP İl binasında yapılan açıklamaya Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER), Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAYDER), Barış Anneleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) katıldı.

Anmada konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, AKP iktidarın sıklıkla başvurduğu gibi Roboski katliamını da terörize edilmeye çalıştığını söyledi. Karakış, "Kaçakçılık yaptıkları bilinmesine, her gün karakolun önünden geçiliyor olmasına rağmen bu olay bilerek yapılmıştır. Karnını doyurmak için mücadele eden bu insanlar uçaklarla öldürüldü. Adalet yerini bulana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

HDP Gençlik Meclisi üyesi Mazlum Gök ise Roboski katliamını tecrit, açlık grevleri ve yığınca hak ihlalleriyle karşıladıklarını dile getirdi. Katliamın karanlıkta bırakılmak istenildiğini söyleyen Gök, "Doğrudan Kürt sorunu ile ilintili olduğu, bu tutumun Kürt sorunundan bağımsız düşünülemeyeceği su götürmez bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Bizler, katliam zihniyetinin hala devam ettiğini, halkların bu kıskaçta olduğunu belirtmekle beraber Roboski için adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğimizi yineliyoruz. Failler açığa çıkarılıp, cezalandırılıncaya kadar mücadelemiz sürecektir" diye konuştu. Açıklama atılan "Katil AKP, halka hesap verecek" sloganlarıyla son buldu.

ANTALYA
Katliamda yaşamını yitirenler Antalya'da da anıldı. HDP Antalya İl binasında yapılan anmada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Muhsin Taşar, Kürt halkının ve dostlarının vereceği mücadeleyle Roboski katliamının sorumlularının hesap vermesinin sağlanacağını vurguladı.

Taşar, "Katliamı gerçekleştirenlerden mutlaka hesap soracağız. Adalet sağlayıncaya kadar Roboski'de donan kanımız toprağa karışmayacaktır" dedi.