4 Ekim 2024 Cuma

Roboski katliamı 109. ayında: Bir daha asla

Roboski katliamının 109. ayında açıklama yapan Roboski İçin Adalet Girişimi, Roboski katliamı aydınlatıldığı takdirde karanlıkta kalan pek çok davanın da aydınlatılacağını dile getirdi. 

Roboski İçin Adalet Girişimi, Şırnak'ın Uludere ilçesinin Roboski köyünde savaş uçakları bombardımanı sonucu 19'u çocuk 34 kişinin yaşamını yitirdiği Roboski katliamının 109. ayına ilişkin açıklama yaptı. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi'nde yapılan açıklamada söz alan Roboski İçin Adalet Girişimi üyesi Tanju Gündüzalp, Roboski'den önce ve sonra yaşanan katliamların bu sistemin pratiği olduğunu söyledi. "Bizler katliamların, cinayetlerin, faili meçhullerin izini sürenler ve adaleti talep edenler olarak barışı da sonuna kadar savunacağız" diyen Gündüzalp, "Bugün insanların yaşam haklarının önünde meydana getirilen engellere baktığımız da hukuksuzluğun ve keyfiliğin nasıl da dal budak saldığını görüyoruz" dedi. 

'ROBOSKİ AYDINLATIRSA KARANLIKTA KALAN DAVALAR AYDINLATILACAK'
Roboski katliamının aydınlatıldığı takdirde karanlıkta kalan pek çok davanın da aydınlatılacağının altını çizen Gündüzalp, "Kaybedilen ve faili meçhul 17 bin insan için adaletin sağlanmasının önü açılacaktır. Cumartesi Annelerinin bu topraklarda en uzun erimli mücadelesinin amacı; tüm bu faili meçhul vakaların ortaya çıkarılması, yakınlarına ne olduğunun bilinmesi ve adaletin sağlanmasıdır" diye konuştu. 

'BARIŞ VE ADALETİN YOLU MUTLAKA ROBOSKİ'DEN GEÇECEKTİR'
Adalet arayışının, bir arada ve barış içerisinde yaşamaktan yana olduklarını kaydeden Gündüzalp, şöyle devam etti: "Devlet ve iktidar şiddetine karşı, Roboski ve tüm katliamlar için adaleti talep etmek adına bir araya geleceğimiz ve adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da. 'İnsan olarak ne yapabilirim?' sorusunu soran herkese her ayın 28. günü sesleneceğiz, hatırlatacağız 'gelin sesimizi birlikte yükseltelim' diyeceğiz. Roboski, devletin ve iktidarın sınavıdır. Bu topraklarda, 'barış ve adaletin' yolu mutlaka ve önce Roboski'den geçecektir. Adalet, adaletsizliğin olduğu yerden yükselir. 'Katiller bulunsun, Roboski bir daha asla' diyoruz."