6 Ekim 2024 Pazar

Rize Valiliği Cengiz Holding'e sahip çıktı: İlimiz için çok önemli proje

Sosyal medya hesabından İkizdere ve İşkencedere'yi savunan köylülere yönelik açıklama yapan Rize Valiliği; bölgede canlı yaşamı yok edecek projeyi savundu, Cengiz Holding'e sahip çıktı ve köylüleri suçladı. 

Rize Valiliği, İkizdere ve İşkencedere'de AKP'ye yakınlığı ile bilinen Cengiz Holding'in yapmak istediği taş ocağına karşı direnen köylülere yönelik jandarma saldırısını inkar etti, köylüleri suçladı. 

Valiliğin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Twitter'da gündem olan ve tepki toplayan saldırı görüntüleri yok sayılarak söz konusu haberlerin yalan ve art niyetli olduğu iddia edildi. 

"Devletimiz, ülkemiz ve ilimiz için çok önemli olan ve her türlü hukuki aşaması tamamlanan izinleri alınan yatırım projesi kapsamında açılmak istenen taş ocağını engellemeye çalışan, tüm ısrarlı açıklama, ikna gayretleri ve ikazlara rağmen maske-mesafe kuralına uymayan, kamu görevlilerinin çalışmasını sekteye uğratmak isteyen kişilere idari yaptırım uygulanmıştır" diyen Valilik; İkizdere ve İşkencedere'yi yok edecek, canlı yaşamı ortadan kaldıraca projeye sahip çıktı.