16 Eylül 2024 Pazartesi

Reşit Kibar'ı katleden Muhammet Ustabaş tutuklandı

Cankurtaran'da doğa katliamına karşı çıkan Reşit Kibar'ı ateşli silahla vurarak katleden Muhammet Ustabaş tutuklandı. Ancak silahın sahibi ve saldırı sırasında orada bulunan Fikret Merttürk adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Artvin Cankurtaran'da orman parkı projesi için yapılacak ağaç katliamına engel olmaya çalışan köylülere ihaleyi alan Muhammet Ustabaş ateş etmişti. Silahlı saldırı sonucu iki köylü yaralanırken Reşit Kibar yaşamını yitirmişti. Kibar'ın katili Ustabaş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Sendikaorg.'un haberine göre silahın sahibi ve saldırı sırasında orada bulunan Fikret Merttürk, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Fikret Merttürk ve Muhammet Ustabaş, köylülerin ormanlık alana geleceklerini bilerek araçlarını çekip oturmaya başladı. Köylüler geldiğinde ağaç kesimine itiraz etti. Muhammet Ustabaş, Fikret Merttürk'e ait olan aracın içinden yine Fikret Merttürk'e ait olan silahı alıp havaya ateş etti. Havaya ateş etmesinin ardından köylüler jandarmayı arayıp kendilerine yönelik saldırı olduğunu belirtip ihbarda bulundu. Fakat olay yerine sadece iki sivil jandarma geldi, olay boyunca araçlarından aşağı da inmedi. Bu sırada Muhammet Ustabaş, hedef gözeterek ateş etmeye başladı. Önce Reşit Kibar vurularak yere yığıldı. Kibar'ın yere yığılmasının ardından Ustabaş, Kibar'a ateş etmeye devam etti. Akabinde diğer köylüleri de yaralandı. O sırada orada bulunan diğer köylülerden Dursun Ali Koyuncu ve Murat Koyuncu'ya sıra geldiğinde ise mermi bitmesi ya da tutukluk meydana gelmesi sebebiyle vuramadı. Bütün köylüler, Dursun Ali Koyuncu ve Murat Koyuncu'ya gelen kadar sıkılan bütün kurşunların belden yukarıya hedef alınarak sıkıldığını vurguladı. Köylüler Reşit Kibar'ı hastaneye götürmek için jandarmaya “Ambulans yetişemez, sizin araçla götürelim” dediğinde ise jandarma hiçbir şey söylemeden gitti.