21 Eylül 2024 Cumartesi

RAWA: Yeni yıl kadın düşmanı rejimlerin yıkılışına tanıklık etsin

Afganistan'da mücadele eden kadın örgütü RAWA, yeni yılın bölgedeki kadın düşmanı rejimlerin halk ayaklanmaları yoluyla yıkılışına tanıklık etmek umudunu taşıdıklarını açıkladı.

Afganistan Devrimci Kadınlar Birliği (RAWA), yeni mücadele yılına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Yeni yılın bölgedeki kadın düşmanı dinci rejimlerin halk ayaklanmaları yoluyla yıkılışına tanıklık etmesini umut ediyoruz" denildi.

ABD'nin yönetimi Taliban'a devretmesinin ardından kadınlara yönelik yasaklarına her gün yenileri eklenirken, RAWA, 2023'e barbar Taliban'ın yeni insanlık dışı ve adaletsiz politikalarıyla başlandığını belirtti.

Afgan kadınlarının artık üniversitelerde okumasına veya herhangi bir konuda özel kurs almasına izin verilmediğini, tüm yerel ve uluslararası kuruluşların kadın çalışanlarını işten çıkarmaları konusunda uyarıldığını hatırlatan RAWA, "Bu politikalar yüreğimizi yakıyor ama direnişe olan bağlılığımızı da her zamankinden daha güçlü kılıyor. 2022 yılı Afgan kadınlarının pek çok biçimde güçlü protesto ve direnişlerine tanıklık etti ve yeni yılın bölgedeki kadın düşmanı dinci teokratik rejimlerin halk ayaklanmaları yoluyla yıkılışına tanıklık etmesini umut ediyoruz" dedi.