20 Eylül 2024 Cuma

QSD şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

3 Ağustos'ta katledilen 4 QSD savaşçısı Qamişlo'da son yolculuklarına uğurlandı.

3 Ağustos tarihinde Qamişlo-Eli Fero yolu üzerinde Türk devletine bağlı SİHA'lar bir aracı hedef almıştı. Saldırıda katledilen QSD komutan ve savaşçıları Delîl Saruxan Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Devrim kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra Qamişlo'nun dört bir yanından binlerce kişi cenaze törenine akın etti.

'DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Cenaze töreninde konuşan Cizre Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Hêvî El Seyd, "Binlerce kişinin bu törene katılımı Türk işgaline karşı güçlü bir tepkidir. Güç ve iradeye sahip olduklarını kanıtladılar. Direnmeye devam edeceğiz" dedi.

Şehitlerin fedakarlıklarını selamlayan Hêvî, "Dört arkadaşımız da devrimde büyük rol oynadılar. Ülkelerini korumak için cephede durdular. Ancak işgalci Türk devleti, Şengal katliamının yıl dönümünde saldırdı. Dikkatli olmalıyız. Şehitlerimize sahip çıkmalıyız. Şehitlerimize layık olduğumuzu, onların yolunda olduğumuzu ispat edelim" ifadelerini kullandı.

Hêvî, son olarak şehitlerin kazanımlarının korunması çağrısında bulundu.

'ONLARIN İZİNDEN GİDEREK DEVRİM VE ÖZGÜRLÜK YOLUNDA DEVAM EDECEĞİZ'
Şehit Rûbar Askeri Meclisi komutanlarından Nezir Sofi söz alarak, "Dört arkadaşımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz. Onların izinden giderek devrim ve özgürlük yolunda devam edeceğiz. Burada bulunmanız, Türk devletinin hain saldırılarına açık bir yanıttır" diye konuştu.

Ardından şehit cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.