22 Eylül 2024 Pazar

QSD işgal güçlerine misilleme eylemleri gerçekleştirdi

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), işgalci Türk devletinin son dönemde yoğunlaşan saldırılarına karşı misilleme eylemleri gerçekleştirdi. Üç zırhlı aracın hedef alındığı eylemlerde 23 askerin öldüğü, 2 askerin de yaralandığı öğrenildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türk devletinin son dönemde sınır hattındaki sivil yerleşim birimlerini hedef alması ve devrimin öncü kadrolarına yönelik SİHA saldırılarına karşı
misilleme eylemleri gerçekleştirdi.

QSD Basın Sorumlusu Ferhad Şami yaptığı açıklamada "Güçlerimiz, meşru savunma kapsamında sivil ve askeri şehitlerin intikamını almak için işgalci Türk devletine yönelik özel eylemler gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

ÜÇ ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ
Edinilen bilgilere göre; QSD güçleri, Kuzey Kürdistan’ın Mardin kenti sınırında hareket halinde olan üç zırhlı aracı hedef aldı. Üç farklı bölgede gerçekleştirilen eylemlerden ilkinde, Kirpi tipi zırhlı araç hedef alındı, eylem sonucu 7 asker öldü, 2 asker de yaralandı.

Zırhlı araçların imha edildiği diğer iki eylemden birinde 10, diğerinde ise 6 TSK askerinin öldürüldüğü öğrenildi.

QSD: HİÇBİR SALDIRI KARŞILIKSIZ KALMAYACAK
Eylemlere ilişkin açıklama yapan QSD kaynakları, "Bu üç operasyonda işgalci TC ordusuna mensup toplam 23 asker öldürüldü, en az iki asker de yaralandı, QSD olarak halkımıza ve şehitlerimize, işgalci Türk devletinin hiçbir saldırısının karşılıksız kalmayacağı sözünü bir kez daha veriyoruz" ifadelerini kullandı.