21 Eylül 2024 Cumartesi

QSD 9 savaşçısının helikopter kazasında şehit düştüğünü açıkladı

QSD, Güney Kürdistan'a giden Anti Terör Birlikleri'ne bağlı savaşçılarının içinde olduğu helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle düştüğünü, kazada komutan Şervan Kobanê ve 8 savaşçının ölümsüzleştiğini açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi (BİM), Güney Kürdistan'a bağlı Süleymaniye'ye giden ve Anti Terör Birlikleri (YAT) savaşçılarının bulunduğu helikopterin kaza sonucu düştüğünü duyurdu. Kazada  9 savaşçısının ölümsüzleştiği duyuruldu.

QSD BİM yayınladığı açıklamada, DAİŞ ile mücadele kapsamında askeri deneyimlerini paylaşmak ve Kuzey ve Doğu Suriye'de DAİŞ'e karşı mücadelede savaş kabiliyetini geliştirmek amacıyla YAT'a bağlı bir birliğinin Güney Kürdistan'a geçtiğini kaydetti.

15 Mart akşamı savaşçılarını taşıyan iki helikopterin Süleymaniye'ye geçtiği sırada kötü hava koşulları nedeniyle düştüğünü duyuran QSD, YAT komutanı Şervan Kobanê öncülüğünde 9 savaşçının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ölümsüzleşen savaşçıların ailelerine ve tüm halklara başsağlığı dileyen QSD, Güney Kürdistan Bölgesel Yönetimine şehitlerin naaşlarının kendilerine teslim edilmesi çağrısında bulunuldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son olarak Başûrê Kurdistan bölgesindeki ilgili yetkililere, şehitlerimizin cenazelerini Kuzey ve Doğu Suriye'de değerlere ve geleneklere göre defnedilmesi için ulaştırılması çağrısı yapıyoruz."