16 Eylül 2024 Pazartesi

Qamişlo'da katledilenler için taziye çadırı açıldı

Qamişlo'nun Enteriyê mahallesinde 28 Ağustos günü araca yerleştirilen mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren Xalîde Şerîf ve oğlu Hejar Ednan Silêman için taziye çadırı açıldı. Taziye çadırına çok sayıda kurum ziyaretlerde bulundu.

Xalîde Şerîf ve oğlu Hejar Ednan Silêman yüzlerce kişinin katıldığı merasimle son yolculuğuna uğurlandı. 28 Ağustos günü Qamişlo'nun Enteriyê mahallesinde araca yerleştirilen mayının patlaması nedeniyle yaşamını yitiren anne ve oğlu için Şehit Delil Saroxan Şehitliğinde yüzlerce kişinin katıldığı bir merasim düzenlendi. 

Ardından Xalîde Şerîf ve oğlu Hejar Ednan Silêman için taziye çadırı açıldı. İki gün süren çadıra Qamişlo halkının yanı sıra, Şehit Aileleri Meclisi, İç Güvenlik Güçleri üyeleri, Demokratik Özerk Yönetime bağlı kurum temsilcileri ve çalışanlar, kadın örgütleri, insan hakları kurumu, kayıplar komitesi, TKŞ, JKŞ üyeleri ziyarette bulunarak aileye başsağlığı dilekleri iletildi.

Yapılan konuşmalarda, saldırılara rağmen devrim mücadelesinin süreceği vurgulandı. İşgalci Türk devletiyle işbirliği halindeki ajanlara karşı devrimin daha güçlü sahiplenerek koruyacakları belirtildi. Ajanlara karşı verecekleri en güçlü mesajın bu olacağına dikkat çekildi.