21 Eylül 2024 Cumartesi

Qamişlo'da 15 yıl önce katledilenler anıldı

Qamişlo'da 15 yıl önce 12 Mart 2004 tarihinde Suriye rejiminin katliamına karşı başlayan ayaklanmada öldürülenler anıldı.
Qamişlo Kantonu’na bağlı kentlerde binlerce kişi, 12 Mart Qamişlo ayaklanmasında yaşamını yitirenleri andı.
 
Dêrik’te binlerce kişi, Azadî Meydanı’nda bir araya gelerek, Qamişlo Serhildanı’nda Dêrik’te rejim güçleri tarafından katledilen Welîd Şahîn ve Husên Hesen’in mezarlarını ziyaret etti.
 
Welîd Şahîn’in kardeşi ile Derik Meclisi Üyesi Mutîi Elî yaptıkları konuşmalarda, halkların mücadeleye devam edeceği vurgulandı. Eylemde, Leyla Güven öncülüğünde devam eden direniş de selamlandı.
 
Girkê Legê ve Çilaxa'da binlerce kişi, Çilaxa’ya bağlı Abîra köyü mezarlığını ziyaret etti.
 
PYD Çilaxa İlçe Yönetimi Üyesi Abduselam Ebas burada yaptığı konuşmada, 12 Mart şehitlerinin hayallerini gerçekleştirmek için mücadeleye devam edileceğini belirtti.
 
Dêrik Bölge Meclisi Eşbaşkanı Zulfa Bedor da 12 Mart şehitlerinin aydınlattığı özgürlük yolunda ilerleyeceklerini söyledi.
 
12 Mart 2004’te yaşamını Ehmed Mihemed’in babası Mirî Mihemed de Qamişlo Serhildanı’nın Rojava Devrimi’nin temelini oluşturduğunu söyledi.
 
Tirbespiyê ilçesinde ise halk anma yürüyüşü yaptı. 
 
Kongreya Star binası önünde bir araya gelen, Şehit Yekta Herekol Akademisi önüne kadar yürüdü.
 
Basın açıklamasında, 12 Mart Serhildanı ile beraber ortaya çıkan halk iradesinin faşizme karşı büyük zaferlerin önünü açtığı belirtildi.