22 Eylül 2024 Pazar

Qamişlo’daki saldırıda 4 DSG savaşçısı yaşamını yitirdi

İşgalci Türk devletinin, Qamişlo’nun Cirnikê köyüne yaptığı SİHA saldırısına ilişkin açıklama yapan DSG, saldırıda 4 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini, 3’ünün de yaralandığını duyurdu.

Qamişlo'nun Cirnik Mahallesi'nde işgalci Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracının (SİHA) düzenlediği saldırıda 4 Öz Savunma Güçleri savaşçısı yaşamını yitirdi.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (DSG), "Her koşulda halkımızı ve kazanımlarını koruyacağız ve şehitlerimizin intikamını işgalcilerden alacağız" dedi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 13.30 sıralarında, Qamişlo’nun Cirnik köyünde bir grup Öz Savunma Güçleri savaşçısı görevdeyken işgalci Türk ordusuna ait insansız bir uçak tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırıda 4 savaşçımız şehit oldu, 3'ü de yaralandı. Şehitlerimizin kimlikleri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

"İşgalci Türk ordusu son dönemde sert ve insanlık dışı saldırılarla halkımızda korku ve rahatsızlık yaratmaya çalışıyor. Demokratik Suriye Güçleri olarak, bedeli ne olursa olsun halkımızı ve kazanımlarını her koşulda koruyacağımızı ve şehitlerimizin intikamını işgalcilerden alacağımızı bir kez daha tekrarlıyoruz.”