22 Eylül 2024 Pazar

PYD: Türk devletinin saldırıları Tahran toplantısının sonucu

Türk devletinin, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik aralıksız süren saldırılarını kınayan ve saldırıların Tahran toplantısının pratik sonuçları olduğunu belirten PYD, tüm devletlere Türk devletini kınaması çağrısında bulundu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, yaptığı açıklamayla Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarını kınadı.

Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik yıkım, düşmanca davranış ve intikam politikalarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, bir saldırıda 3 YPJ komutanının yaşamını yitirdiği hatırlatıldı. Açıklamada, yaşamını yitiren üç kadın komutanın DAİŞ'e karşı savaşta büyük rol oynadı vurgulandı.

Türk devletinin, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik devam eden saldırılarının Tahran toplantısının pratik sonuçları olduğu belirtilen PYD açıklamasında, "Şiddet ve kriz durumu devam ettirilerek, bölgeye zarar verilmesi, çözüm bulunmaması, işgal ve sömürge politikalarının devam ettirilmesi amaçlanıyor" denildi.

DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE YENİ SUÇLAR İŞLENİYOR
Türk devletinin işlediği suçların halka ve bölge bileşenlerine yönelik düşmanca planın parçası olduğu belirtilen açıklamada, "Bu planlar durmayacak. Türk rejimi saldırılarını artırmaya ve halkımızın kanını daha fazla dökmeye karar vermiş. Dün yaşananlar, dünyanın gözü önünde gerçekleşen yeni bir suçtur. Amacı çözüm bulunmasını engellemektir. Bu düşmanca saldırı bütün insanlığa yapılmış bir saldırıdır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin açık bir ihlalidir" ifadelerine yer verildi.

PYD Genel Meclisi, başta BM olmak üzere uluslararası kurumların işgalci Türk devletinin halka yönelik katliamlarına karşı sessiz kalmasına da tepki gösterdi, Suriye halkına karşı bu katliamların durdurulması ve savunulması için sorumlulukları yerine getirmeleri, acilen müdahale etmeleri çağrısında bulundu.

ASKERİ OPERASYON HAZIRLIĞI
Türk devletinin bölgeye karşı yeni bir askeri operasyon hazırlığı içinde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bölgedeki bütün bileşenlere aralarındaki sorunları bir kenara bırakarak işgalcilere karşı birleşmeleri çağrısında bulunuldu. Ayrıca Arap devletleri, bölge ve dünyadaki diğer devletlerden harekete geçmeleri ve Türk devletini kınamaları istendi.