22 Eylül 2024 Pazar

Putin Batılı emperyalistleri Ukrayna savaşını büyütmekle tehdit etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamentonun alt kanadının liderleriyle yaptığı toplantıda, Batılı emperyalistlerin yaptırımlarına karşı Ukrayna'ya yönelik yeni saldırı tehdidinde bulundu. Putin, "Batı bizi savaş alanında yenmek istiyorsa denesin" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamentonun alt kanadının liderleriyle yaptığı toplantıda Ukrayna'daki savaşın Rusya için "henüz yeni başladığını" söyledi.

NATO toplantısında alınan kararların ardından açıklama yapan Putin, Batılı emperyalistlere sert yanıt verdi, "Batı bizi savaş alanında yenmek istiyorsa denesin" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'da "henüz ciddi bir işe başlamadığının" söyleyerek saldırılarını büyüteceklerini ima eden Putin, barış görüşmelerine "açık" olduklarını fakat bu görüşmeleri reddedenlerin Rusya ile müzakere masasına oturmalarının zorlaşacağını söyledi.

Batılı emperyalistlerin Rusya'yı kontrol altına almaya yönelik girişimlerinin başarısız olduğunu kaydeden Putin, yaptırımların Rusya için "zorluklara neden olduğunu", ancak "hedeflenen zararı" vermediğini iddia etti.

Haziran ayının son günlerinde İngiltere, ABD, Kanada ve Japonya, Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya yönelik yaptırımları artırma kararı alarak Moskova'dan altın ithalatını yasaklamak için harekete geçmişti.

İngiltere bu kararla özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e destek veren güçleri hedeflendiğini ve Rusya'da yeni çıkarılmış veya rafine edilmiş altın alımına son vereceğini duyurmuştu.