21 Eylül 2024 Cumartesi

PTT'nin işbaşı kararına işçiler tepki gösterdi 

PTT Genel Müdürlüğü, depremin etkilediği illerdeki işçilerin 1 Mart'tan itibaren çalışmaya başlamasını isteyen genelge yayınladı. İşçiler genelgeye tepki gösterdi.

Depremde en yakınındaki insanları kaybeden, yaşadıkları barınma alanları yıkılan çok sayıda depremzede hala yaşam mücadelesi verirken, bir yandan özel sektör patronları diğer yandan devlet, işçileri çalışmaya zorluyor.

Antep ve Malatya'daki başta tekstil olmak üzere farklı sektörlerden fabrikaların patronları işçileri işbaşı yapmazlarla işten atma tehdidinde bulunurken, şimdi de PTT Genel Müdürlüğü, işçilere 1 Mart itibariyle çalışmayı dayatıyor.

PTT Genel Müdürü Hakan Gültekin ve Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Tok imzasıyla deprem bölgesine gönderilen genelgede, "Hizmetlerimizin bölgede bulunan Mobil PTT işyerleri aracılığıyla yürütülmesi uygun görülmüştür" denildi.

PTT İŞÇİLERİ TEPKİ GÖSTERDİ
Maraş, Adıyaman, Antep, Antakya ve Osmaniye illerinde PTT işçilerinin 1 Mart'a kadar idari izinli sayılacağı, ardından çalışmak zorunda olduğu belirtilen genelgeye depremzede PTT işçileri tepki gösterdi. Bir PTT emekçisi, "Birçok arkadaşımız öldü, ailemiz hala yıkılan evlerimizin enkazı altında, şimdi bizden çalışmamız bekleniyor" dedi.

Depremin etkilediği 6 kentte ise işçilerin 1 Mart öncesi çalışmaya zorlandığı ortaya çıktı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, deprem bölgesinde zarar gören, kayıplar yaşayan, evi yıkılan PTT işçilerinin çalışmaya zorlanmasına tepki gösterdi. Deprem bölgesindeki çok sayıda PTT'nin yıkıldığını, mobil birimlerin kurulumunun tamamlanmadığını söyleyen Antmen, "Düzeltilen bina daha yok, konteyner yok, sokakta kalan bu insanlara gel çalış demek abes. Pek çok yer yıkıldı, posta hizmetlerini götürmek de çok mümkün değil" dedi.