18 Eylül 2024 Çarşamba

PTT'de üst düzey yöneticiye 850 bin lira tazminat

PTT üst düzey yöneticileri bir yıldan az çalışsa dahi 36 yıl çalışmış gibi tazminat alacak. Görevi kötüye kullansa dahi iş akdi feshedilen bir genel müdür yardımcısına brüt 847 bin 532 lira tazminat ödeneceği Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri A.Ş., iş akdi fesih sözleşmesiyle üst düzey yöneticileri olan genel müdür ve genel müdür yardımcılarını ömür boyu ihya edecek bir servet niteliğinde tazminat ödüyor. 

Kurum aleyhine olan söz konusu sözleşmeye göre, genel müdür ve genel müdür yardımcısı bir yıldan az çalışsa bile 36 yıl çalışmış gibi tazminat alacak. Görevi kötüye kullanan yöneticilere dahi bu tazminat ödenecek. Ayrıca, iş akitleri fesih edildikten bir hafta sonra bu tazminat ödenmek zorunda. 

Kurum aleyhine olan söz konusu sözleşme Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. Sayıştay denetçilerinin hazırladığı rapora göre 2019'da iş akdi feshedilen bir genel müdür yardımcısına brüt maaşı 13 bin lira, huzur hakkı 5 bin lira olmak üzere, 18 bin liranın 36 katı olacak şekilde, brüt 847 bin 532 lira tazminat ödeniyor.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, PTT Genel Müdürü'nün söz konusu sözleşmenin halen yürürlükte olduğunu söylediğini aktardı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sözleşmenin neden hala yürürlükte olduğunu, üst düzey yöneticilere ne kadar tazminat ödendiğini, görev sürelerini ve neden ayrıldıklarını sordu.