18 Eylül 2024 Çarşamba

PTT taşeron işçileri Bursa'da yan yana geldi

Bursa'da bir araya gelen yüzlerce PTT taşeron işçisi, taleplerini sıraladı. PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, "Sendika yöneticilerimiz suç olmasına rağmen işten atılıyor. Ona rağmen dimdik ayaktayız. Mücadeleyi bıkmadan usanmadan devam ettireceğiz" dedi. 

PTT taşeron işçileri Bursa'da PTT-Sen öncülüğünde bir araya geldi. Kadro, eşit işe eşit ücret talebi; sefalet ücretlerine, ağır çalışma koşullarına, sendikal haklara ve sendikalı işçilere yönelik işten atma saldırılarına karşı yüzlerce işçi, "Kamunun üvey evlatları, PTT taşeronları", "Sefalet sözleşmelerine hayır" pankartları açtı. 

Burada söz alan PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, taşeron işçinin tanımının "yardımcı işçi" olduğunu PTT emekçilerinin asıl işi yaptıklarını söyledi. "Kimse bu memleketin yetkilisi, burada suç işleniyor. Biz bu tebligatın eğitimini almadık yaptırıyorsunuz. Eşit işe eşit ücret uygulansın" diyen Şen, her işi yapan emekçilere "taşeron" denmesine artık izin vermeyeceklerini söyledi. 

PTT emekçilerinin pandemide sürekli sokakta olduğunu, hizmet vermeye devam ettiğini hatırlatan Şen, "Bu kurumun memleketteki önemini de bu işçinin emeğini de görün. Bunu gözardı ettiğiniz müddetçe vatandaşa hizmette aksama olacaktır" ifadelerini kullandı. 

2018'den bu yana PTT'ye memur alınmadığını, halkın mağdur edildiğini bunun ceremesini ise PTT emekçilerinin çektiğini belirten Şen, "Aldığımız maaş 23-24 bin lira. Af edersiniz eşek gibi çalışıyoruz. Ekonomik bunalım döneminde performansla ayakta kalmaya çalışıyoruz ama kalamıyoruz. Taşeron işçiler yıllık izne çıkmaya çekiniyor. Ay başını zaten getiremiyor. İşçiler yıllık izne çıkmıyor. PTT taşeron işçinin gerçeği budur" dedi. 

Sendikalı olarak haklarını aramak istediklerini belirten Şen, "Sendika yöneticilerimiz suç olmasına rağmen işten atılıyor. Ona rağmen dimdik ayaktayız. Mücadeleyi bıkmadan usanmadan devam ettireceğiz. Çalışma Bakanlığından yetki belgesi alıyoruz, şirket itiraz ediyor. PTT taşeron ihalesi iki yıl. Bu da şu demek olmuyor mu, ey taşeron işçiler bu memleketin anayasası size tabi değil. Siz taşeronsunuz, anayasa size göre değil. Biz sizi sömürmek için taşeron yaptık deyin. Biz kendimize çıkar yol buluruz" uyarısı yaptı.