20 Eylül 2024 Cuma

PTT Başmüdüründen Haber-Sen yöneticisine hakaret

Haber-Sen Sivas Şubesi, PTT Başmüdürünün il temsilcileri Ali Turhan'a dönük hakaretlerine ilişkin eylem yaparak, olay hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Sivas'ta Haber-Sen, Sivas PTT Başmüdürünün Haber-Sen il temsilcisi Ali Turhan'a uyguladığı mobbing'e tepki göstermek için PTT Başmüdürlüğü binası önünde eylem düzenledi. "Haber-Sen susmadı susmayacak" pankartı açılan eylemde, basın açıklamasını Haber-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Polat okudu.

184 yıllık PTT'de sorunların her geçen gün büyüdüğünü ancak PTT yöneticilerinin çözüm bulmak yerine sorunları ağırlaştırarak içinden çıkılmaz hale getirdiğini dile getiren Polat, "Posta Dağıtım Merkezlerinde iş yükü artmış; personel eksikliği hat safhaya ulaşmıştır. Sendikamız bu konuyla ilgili PTT Genel Müdürlüğüne defalarca yazı yazmasına ve yüz yüze görüşmesine rağmen personel alımı gerçekleştirilmemiştir" dedi.

Posta emekçilerinin iş yükünü artırıp PTT emekçisinin köle durumuna düşürüldüğünü vurgulayan Polat, ağır iş yükü altında ezilen PTT emekçilerinin işleri yetiştiremeyince mobbinge uğradığına dikkat çekti.

Haber-Sen olarak 1992'den bu yana PTT emekçilerinin hakları için mücadele ettiklerini belirten Polat, "Sivas il temsilcimiz Ali Turhan PTT Başmüdürünü ziyarette bulunup 2024 takvimimizi vermek isterken nezaketi karşısında hakarete uğramıştır. Bu yetmiyormuş gibi sendikamız hakkında asılsız ve mesnetsiz ithamlarda bulunularak suç işlenmiştir. Anayasanın örgütlenme ve ifade özgürlüğüne tahammülü olmayan PTT Başmüdürü Anayasayı ihlal etmiştir" dedi.

PTT Genel Müdürlüğüne çağrıda bulunan Polat, PTT Başmüdürünün derhal görevden el çektirilmesini istedi ve "Anayasayı ve tanınan yasaları hiçe sayan, örgütlenme özgürlüğünü engelleyen, nezaketten uzak emekçi düşmanı yöneticiler cezalandırılmalıdırlar. Buradan tekrarlıyoruz; Sendikamız yapılan bu saldırıya karşı sessiz kalmayacak, başmüdür hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.