19 Eylül 2024 Perşembe

PSAKD: Hasta tutsak Haydar Yıldırım serbest bırakılsın

Yedi aydır tutuklu bulunun yüzde 80 engelli olan Haydar Yıldırım'ın serbest bırakılmasını isteyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, Haydar Yıldırım'ın serbest bırakılmadığı durumda mücadelelerini yükselteceklerini belirtti.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul Şubeleri, yedi aydır tutuklu bulunan yüzde 80 engelli Haydar Yıldırım'ın serbest bırakılması için Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.
 
"Üyemiz hasta tutuklu Haydar Yıldırım serbest bırakılsın" pankartının açıldığı eylemde "Baskılar bizi yıldıramaz", "Haydar Yıldırım serbest bırakılsın", "Aleviyiz haklıyız kazanacağız", Aleviler vardır, Alevilik haktır" sloganları atıldı. Eyleme Kangal Dernekleri Federasyonu'nun yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
 
Eylemde konuşan Haydar Yıldırım'ın eşi Zeynep Yıldırım, yaklaşık 10 gündür eşine ilaçlarının verilmediğini söyledi. Yıldırım, eşinin hayatından endişe ettiğini söyleyerek, hasta mahpusların serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.
 
Basın açıklamasını okuyan PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Ersin Erdemir, AKP iktidarının toplumun bütün alanlarında gerilimi tırmandırdığını söyledi. Erdemir, "Özellikle OHAL sürecinden sonra baskı ve sindirme politikalarının hızlanarak devam ettiğini görüyoruz. OHAL sürecinde birçok üyemiz ve yöneticimiz keyfi ve haksız bir şekilde asılsız gerekçelerle gözaltına alınıp tutuklandılar" dedi.
 
Haydar Yıldırım'ın yüzde 80 engelli raporu olmasına rağmen 4 Ekim 2017 tarihinde hiçbir temeli olmayan asılsız suçlamalarla tutuklandığını söyleyen Erdemir, Yıldırım'ın tutuklandığı günden itibaren sistematik bir şekilde baskı, tecrit ve sindirme politikaları uygulandığını vurguladı. Haydar Yıldırım'ın sağlığı açısından son derece hayati önemde olan ilaçlarının verilmediğini ve hastaneye sevk edilmediğini ifade eden Erdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Haydar Yıldırım'a dönük eziyete ve keyfi uygulamalara derhal son verilmelidir. %80 engelli raporu olan bir insanın tutuklu bulundurulması hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Bu yüzden Haydar Yıldırım serbest bırakılmalıdır. Bu taleplerimiz karşılanmadığı takdirde örgütlü olduğumuz her yerde Haydar Yıldırım canımız için diğer dost ve müsahip kurumlarımıza da çağrı yaparak mücadelemizi yükselteceğimizi  ilan ediyoruz.Bu inanç ve kararlılıkla Haydar Yıldırım şahsında tüm tutsaklarımız özgürlüğüne kavuşuncaya dek mücadelemiz sürecektir. Haydar Yıldırım derhal serbest bırakılsın."