20 Eylül 2024 Cuma

Pride Rebellion kongresinde ölümsüzleşen LGBTİ+'lar anıldı

İlk kongresini gerçekleştiren Pride Rebellion, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen LGBTİ+'ları ve MLKP savaşçılarını andı.

Almanya'daki Pride Rebellion, ilk Kongresi'nde MLKP ve LGBTİ+ şehitleri anıldı.

Almanya'nın Diusburg kentinde Gurur İsyanı'nın ilk kongresi gerçekleşti. Kongrede, devrim mücadelesinde ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) ve LGBTİ+ şehitleri anıldı.

Pride Rebellion kongresi, Almanya'nın dört bir yanından katılımla gerçekleşti. İlk gün tanışma ve tartışmalarla geçerken, kongreye katılanlar anma etkinliği düzenledi.

MLKP adına yapılan konuşmada, devrim şehitlerinin bıraktığı sorumluluğu ve mirasını sürdürme kararlığında oldukları belirtildi.

KGÖ adına yapılan konuşmada, Onur İsyanı'nın izlediği yolun tüm siyasi manzarayı değiştireceğini ve genç LGBTİ+ devrimcilerin devrimci olarak gelişmesi gerektiği belirtilerek "Yürüdüğümüz yolun bizden önce şehit olanların yürüdüğü, onların deneyimlerinden, güçlü yanlarından, sorunlarından ders almamız gerektiği" denildi.

Anma etkinliğinde şehit düşen MLKP savaşçıları Ivana Hoffmann, Okan Altunöz ile LGBTİ+ şehitleri Marsha P. Johnson, Mark Ashton ve Osman Nuri Ocaklı, Zeki Gürbüz anıldı.